Majatalo Elsa avaa Hirvihaarassa

Yrittäjä Paula Jurvanen kuvattuna toukokuussa. Kuvituskuva. Lasse Herrala

toimitus

Mäntsäläläisellä Paula Jurvasella on ollut aina haave päästä tekemään työtä omassa yrityksessä.

Haave toteutuu tämän kesän aikana, kun hän avaa Majatalo Elsan kahvilaterasseineen ja majoitushuoneineen.

– Omassa palkkatyössäni olen havainnut, että Mäntsälässä on runsaasti kysyntää majoitustiloista, pohtii Mäntsälän Urheilijoiden toiminnanjohtaja Jurvanen.

Yösijaa kaipaavat monet juhlia järjestävät perheet, joiden sukulaiset tulevat kylään.

– Tiedän, että myös Mäntsälään rakentaneet kansainväliset yritykset kaipaavat majoitusta esim. huoltohenkilökunnalleen.

Hirvihaaran kylän keskustassa sijaitsevassa, vuonna 1952 valmistuneessa talossa on toiminut Osuuskauppa Perhelä. Talossa toimi myös posti.

Kauppatoiminta loppui 1980-luvulla ja sen jälkeen talo oli osa mansikkatilaa. Tämän jälkeen se on ollut yksityiskäytössä.

– Etsin jo muutama vuosi sitten majoitusliikkeelle sopivaa rakennusta. Viime vuonna sellainen osui silmiini netistä. Neuvottelut johtivat kauppaan, ja toive omasta yrityksestä sai sytykkeitä.

– Ihastuin taloon ja erityisesti maisemaan. Vuodenaikojen kierto avautuu ikkunasta puutarhaan ja viljapelloille.

Nyt rakennuksessa on meneillään remontti, jossa kaikki huoneet kunnostetaan, samoin piha- alue. Terassi laajenee. Talo saa kokonaan uuden ilmeen.

Majatalo Elsa voi järjestää kuudessa huoneessaan pidempiaikaista majoitusta tai tarjota sijaa myös yhden yön viipyjille. Kaikkiaan on mahdollista majoittaa 15 henkeä.

Huoneet näyttävät avarilta. Yhdessä huoneessa on oma wc ja kylpyhuone, muutoin on jaetut suihkut ja wc:t käytävillä. Majoittujille on asiakaskeittiö, jossa majoittujat voivat laittaa ruokaa.

Ravintolapalveluita Jurvanen ei myy majoittujille lukuun ottamatta kesäisin toimivaa terassikahvilaa sekä kurssi- ja koulutustoimintaa.

Alakertaan valmistuu myöhemmin syksyllä takkahuone ja sauna. Paitsi majoittujille, niitä on tarkoitus tarjota esimerkiksi koulutustilaisuuksiin, joihin Jurvanen lupaa järjestää myös tarjoilun.

Talon päädyssä on omaa tilaa, johon aiotaan kalustaa toimisto. Yrittäjä on koulutukseltaan vyöhyketerapeutti, ja se työ siintää palvelutarjonnan monipuolistajana.

– Kesäkahvila avataan heti, kun tarvittavat tilat saadaan remontoiduksi.

Jurvanen arvioi, että ensimmäiset kahvit nautitaan kesäkuun lopulla. Majoitusta pystytään järjestämään alkusyksystä toivottavasti heinäkuusta alkaen.

Töitä on tehty paljon omin voimin ja se vie aikansa.

Harmittavaa yrittäjän kannalta on ollut rakennusluvan viipyminen. Prosessi kesti kaikkiaan 7,5 kuukautta.

Se vaikutti moneen asiaan. Muun muassa yrittäjän tukipäätökset viivästyivät rakennusluvan puuttumisen takia puoli vuotta. Mäntsälä on mainostanut vuosia, että luvitus kunnassa hoituu nopeasti, mutta se ei tämän luvan kanssa tapahtunut.

– Aion ainakin toistaiseksi jatkaa urheiluseuran toiminnanjohtajana. Seura on ollut hyvin joustava työaikojen suhteen ja toimin osa-aikaisena. Siinä lomassa on ollut mahdollista oman yrityksen perustaminen.

Kesäkahvilasta lisää Mäntsälän Uutisten 5.6. ilmestyvässä kesälehdessä.

Kommentoi

Palvelut