Keto-Huovinen kritisoi hallitusta kansalaisten oikeusturvan riskeeraamisesta – "Ilman riittäviä lisäresursseja kauniit kirjaukset ovat lopulta vain äänestäjän pettämistä"

toimitus

Kokoomuksen kansanedustaja ja Mäntsälän kunnanvaltuutettu Pihla Keto-Huovisen mukaan kansalaisten oikeusturvan toteutuminen on vaarassa, mikäli poliisin ja koko oikeuslaitoksen resursointia ei saada riittävälle tasolle oikein kohdennettuna.

Keto-Huovisen mukaan oikeushallinnon alalle tulleet lisäresurssit ovat oikea suunta, mutta vaalien aikaiset lupaukset saavat kritiikkiä. Ennen vaaleja lähes kaikki puolueet sitoutuivat nostamaan poliisien määräksi 7850. Nyt hallitusohjelman tavoitemäärä on 7500.

– Tärkeiden tavoitteiden listaamisesta ei mitaleita jaeta ja ilman riittäviä lisäresursseja kauniit kirjaukset ovat lopulta vain äänestäjän pettämistä, Keto-Huovinen huomauttaa.

Keto-Huovinen näkee päätökset rajallisten resurssien kohdentamisena.

– Pitkällä aikavälillä poliisin ja koko oikeuslaitoksen resursointi tulee kiriä muiden pohjoismaiden tasolle. On hallituspuolueiden omista päätöksistä kiinni, kuinka monta sataa miljoonaa halutaan panostaa esimerkiksi uusiin maatalouden menolisäyksiin ja kuinka paljon kansalaisten oikeusturvan toteutumiseen, Keto-Huovinen muistuttaa

Kansanedustaja toivoo, että myös syyttäjä- ja tuomioistuinlaitos resursoitaisiin riittävästi.

– Syyteprosentit vaihtelevat selvitysten perusteella huomattavasti pääkaupunkiseudun ja muun Suomen välillä. On oikeusturvan ja yhdenvertaisuuden kannalta täysin kestämätön ajatus, että toisessa puolen Suomea asia päätyy käräjille ja toisaalla ei, Keto-Huovinen toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu