Meteorologi: Kohta tulee reippaasti vettä – omenan kokoisia rakeita Saksaan tuoneen myrskyn häntä iskee Suomeen

Jättikokoisia rakeita ei Suomessa sada, vaikka ukkoskuurot ovatkin todennäköisiä. Teemu Vestovuo

Milla Asikainen

Rajut ukkosmyrskyt pommittivat Keski-Eurooppaa omenan kokoisilla rakeilla muutama päivä sitten. Nyt nämä ukkoset ovat matkalla kohti pohjoista.

Suomeen ne eivät kuitenkaan iske yhtä voimakkaina.

– Pohjoiseen tullessaan rintama hiipuu vähitellen. En odottaisi mitään golfpallon kokoisia rakeita, mutta seuraavan parin vuorokauden aikana voi maan etelä- ja länsiosissa tulla reippaammin vettä. Taajamatulvien riski on olemassa, kertoo meterologi Jouko Korhonen Ilmatieteen laitokselta.

Ukkoskuurojen riski kestää Uudellamaalla ja Lounais-Suomessa parin päivän ajan. Lämpötila liikkuu viidessätoista asteessa. Lauantaina sää alkaa kirkastua ja viikonloppuna iltapäivälämpötila alkaa todennäköisemmin kakkosella kuin ykkösellä.

Tällä hetkellä Gotlannin itäpuolelta Viroon kaartaa voimakas ukkoskuurorypäs. Eilen kyseinen systeemi moukaroi Saksaa omenan kokoisilla rakeilla. Tunnin aikana on pahimmillaan salamoinut 100 km²:n kokoisella alueella yli 1000 krt eli salamointi on paikoin rajua. #salama#ukkonenpic.twitter.com/c4FJ184n0v — Ilmatieteen laitos (@meteorologit) 11. kesäkuuta 2019

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu