MTV: Arabianrannan lapsimurhasta syytetty oli teon aikaan syyntakeeton – myöntää teon tappona

Kuvituskuva. Ilpo Kekki/ESM:n arkisto

toimitus

Helsingin Arabianrannan lapsimurhasta syytetty mies oli teon tehdessään syyntakeeton. Helsingin käräjäoikeus käsitteli asiaa tänään suljetuin ovin. Asiasta kertoo MTV.

37-vuotias eno puukotti 7-vuotiaan siskonpoikansa kuoliaaksi jouluaattoiltana tämän kotona. Miestä syytetään murhasta, mutta hän myöntää teon tappona, MTV kertoo.

Syyttäjä Eija Velitski kertoi oikeuden tauolla, että mielentilatutkimuksen mukaan mies oli ymmärrystä vailla eli hän on syyntakeeton, MTV:n jutussa kerrotaan.

Miehelle tehtiin mielentilatutkimus jo ennen oikeudenkäyntiä. Syytetty ei asianajajansa mukaan muista varsinaisesta teosta mitään, MTV kertoo.

Tapahtuneen jälkeen perhe on tehnyt järjestelyjä suojatakseen uhrin sisarusta asiaan liittyviltä yhteydenotoilta ja puheilta, MTV kertoo. Velitski pitää tärkeänä, että oikeus antaisi salaamisesta huolimatta asiasta julkisen selosteen.

– Tämä asia on ollut niin paljon julkisuudessa ja monet miettivät, miten tämä asia ylipäätään päättyy. Ihmiset saisivat jutun jollain tavalla mielestään pois, jos asialle tulisi jonkinlainen päätepiste, Velitski sanoo MTV:n jutussa.

Mies kertoi aiemmin poliisin kuulustelussa harhoistaan, jotka hänen mukaansa myötävaikuttivat tekoon. Puolustus pyysi tuolloin Helsingin käräjäoikeudelta miehelle mielentilatutkimusta.

Poliisi on kertonut, että teko alkoi yllättäen ja tekovälineenä oli teräase. Epäilty ei kohdistanut väkivaltaa muihin asunnossa olleisiin eikä esitutkinnassa käynyt ilmi, että epäilty olisi käyttäytynyt aiemmin uhkaavasti tai väkivaltaisesti henkirikoksen uhria kohtaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu