Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Panimolla huhkitaan nyt täyttä häkää, jotta hellejuomia piisaa – "Tiukempaa meininkiähän tämä tarkoittaa"

Kesän lämpö kuivattaa elimistöä, eikä janon tunne varmasti ole tänä vuodenaikana kellekään vieras tunne. Panimot, kaupat ja ravintolat tekevät parhaansa kesä toisensa jälkeen kansalaisten nestetasapainon turvaamiseksi.

Keravalaisella Sinebrychoffin panimolla on kesäisin täysi vauhti päällä.

– Kesäkuukausien juomamyynti on lähes kolmannes koko vuoden myynnistä, kertoo Sinebrychoffin viestintäpäällikkö Timo Mikkola

– Alkukesästä juhannukseen oli vilkasta, mutta luonnollisesti sään viileneminen vaikutti myyntiin vähentävästi. Nyt olemme palanneet takaisin normaaliin.

Vaikka juomien, joihin tyypillisesti laitetaan jäitä, kuten lonkeroiden, siiderien, veden ja virvoitusjuomien myynti nousee kesällä valtavasti, olut nousee silti kaikkien muiden juomien ylitse.

– Olutta juodaan oikeastaan säästä riippumatta, naurahtaa Mikkola.

Loppuviikon helteet tuovat panimolle haasteita, mutta Mikkola lupaa juomien riittävän.

– Asiakkaat aktivoituvat ja tilauskanta vilkastuu säiden lämmetessä. Jakelulogistiikka tekee kovaa työtä, jotta tuotteet saadaan ajoissa määränpäähänsä. Tiukempaa meininkiähän tämä tarkoittaa, mutta tuotteet eivät lopu ja saatavuus on turvattu, vakuuttaa Mikkola.

Kaupoilla oli viime kesänä ongelmia veden toimituksen kanssa, joten tänä kesänä panimo on varautunut suureen kysyntään.

– Vettä on mennyt ihan kiitettävästi, eikä toimitusongelmia ole ollut. On myös hienoa nähdä, että suomalaiset ovat oppineet juomaan kivennäisvesiä kuumalla. Tärkeitä suoloja ei saa unohtaa, korostaa Mikkola.

Alkoholittomien oluiden suosion nousu on näkynyt selvästi myös panimon puolella.

– Niitä juodaan normaalien oluiden tapaan säästä huolimatta. Valikoimassamme on neljä alkoholitonta olutta, joista esimerkiksi Koff Crispillä on ollut todella kova kasvuvauhti.