Harrastusmessut tavoittelee isoa kattausta lajitarjonnasta

Pasi Huuhtanen

Mäntsäläläisillä yhdistyksillä on mahdollisuus esitellä toimintaansa puolentoista viikon päästä pidettävillä harrastusmessuilla.

Seurojentalolla ja talon pihassa on tarkoitus esitellä paikkakunnan harrastusmahdollisuuksia monipuolisesti, kertoo messuja järjestämässä oleva Eero Kokko.

– Mäntsälässä on tämän hetken listauksen mukaan yli 220 yhdistystä. Täällä voi harrastaa todella monia asioita, Kokko sanoo.

Messut tarjoavat kuntalaisille uusia mahdollisuuksia, mutta antavat mahdollisuuksia myös yhdistyksille.

– Tätä kautta voi saada uusia jäseniä. Monia yhdistyksiä vaivaa se, että aktiiveja on vähän ja monilta yhdistyksiltä puuttuu nuoria jäseniä, Kokko sanoo.

Messuille on tähän mennessä ilmoittautunut noin 30 yhdistystä. Mukaan mahtuu vielä mainiosti.

– Ilmoittautumisia otetaan vastaan aivan loppuun asti. Mitä pikemmin ilmoittautuu, niin sitä paremman paikan tietysti saa, mutta viime hetkelläkin voi vielä päästä mukaan, Kokko sanoo.

Avoimet harrastusmessut pidetään Mäntsälän seurojentalolla lauantaina 24. elokuuta kello 11–14.

220 kunnalle tietonsa ilmoittaneen yhdistyksen lisäksi täällä on joukko yhdistyksiä, jotka eivät ole tietojansa ilmoittaneet.

Mäntsälä on muuttoliikekunta. Uudet tulijat eivät tiedä, mitä kaikkea paikkakunnalla on tarjolla.

Mäntsälän muuttoliike on noin 1200 henkilöä vuodessa. Tulomuuttajista lähes 80 prosenttia asuu ensi kertaa Mäntsälässä.

Harrastusmessujen avulla tarjotaan uusille ja vanhoille kuntalaisille helppo tapa tutustua yhdistysten toimintaan. Messut rakennetaan talkoohengessä, joten jokaisella yhdistyksellä on mahdollisuus tulla paikalle esittelemään toimintaansa.

Messut on tarkoitettu kaikille yhdistyksille.

– Olemme kutsuneet projektiin mukaan kaikki ne yhdistykset, joiden sähköpostiosoitteet löysimme kunnan yhdistysrekisteristä. Yhdistysrekisterissä on suuri joukko yhdistyksiä, joilla ei ole ajantasaisia yhteystietoja. Noin puolet yli 200 joukosta tippui pois jo alussa, kun yhteystietoja ei löytynyt, Kokko kertoo.

Mäntsälän kunta ja Mäntsälä mielessä ry ovat tapahtuman kokoonkutsujat. Järjestäjät toivottavat mäntsäläläiset tervetulleiksi harrastusmessuille tutustumaan yhdistysten toimintaan.

Lisätietoja harrastusmessuista Eero Kokko eero.kokko@metropolia.fi, 0400 492 110.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut