Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Autoilijat ihmettelevät, miksi moottoritien nopeusrajoitus vaihtelee oudosti – syyksi paljastuivat EU-pomot

Tuusulanväylän Ruskeasannan Shellin kohdalla autoilijoita on kummastuttanut nopeusrajoitusten vaihtelu viime päivien aikana. Erikoisella järjestelyllä on syynsä. Aina ei voi päästellä satasta.

Liikenneturvallisuusvastaava Marko Kelkka Uudenmaan Ely-keskuksesta kertoo, että kyseessä on poikkeusjärjestely, jota käytetään EU-puheenjohtajakaudella, kun kokoussaattueet kulkevat lentoaseman ja Helsingin keskustan välillä, ja poliisin pitää tarvittaessa pystyä pysäyttämään liikenne Tuusulanväylällä.

– Tuolloin pohjoisesta tultaessa Tuusulanväylän nopeusrajoitus lasketaan Koivukylänväylän ja Kehä III:n välillä 80 kilometriin tunnissa turvallisuuden parantamiseksi. Muina aikoina Kehä III:n pohjoispuolella pyritään pitämään normaali sadan kilometrin rajoitus.

Suomen kolmas kausi EU-puheenjohtajana alkoi heinäkuussa. Puheenjohtajuus kiertää vakiintuneessa järjestyksessä EU-maiden kesken ja vaihtuu puolivuosittain.