Vetaraanimajalle talkoilla peltikatto

toimitus

Hautjärven Veteraanimajan rakensivat Mäntsälän Rintamaveteraanit ja Mäntsälän Sotaveteraanit yhdessä vuonna 1978 Sahajärven rantaan kunnan omistamalle tontille.

Veteraaniyhdistykset ylläpitivät taloa omaa virkistyskäyttöään varten kolmatta vuosikymmentä, kunnes luopuivat siitä. Talon vuokrasi Mäntsälän kunnalta 15.1.2004 tehdyllä vuokrasopimuksella yhteisvastuullisesti Hautjärven Maaseutuseura nyk. Hautjärven Kyläyhdistys, Hautjärven Martat ja Hautjärven Metsästysyhdistys.

Tämä vuokrasopimus päättyi 27.3.2018, jolloin Veteraanimaja siirtyi kylän yhdistysten omistukseen ja tehtiin 30 vuoden vuokrasopimus Kunnanranta-tontista, jolla Veteraanimaja sijaitsee.

Viime kesänä tehtiin porakaivo, josta saadaan vesi Veteraanimajalle. Näin päästiin vesiongelmasta, joka on ilmennyt usein suurempien tilaisuuksien aikana.

Hautjärven kyläyhdistys aloitti Veteraanimajan katonkorjauksen Silmu ry:n teemahankerahan avulla tämän vuoden heinäkuun lopulla.

Talkoisiin osallistui kaikkien kylässä toimivien yhdistysten jäseniä ja kyläläisiä.

Talkoolaisten keski-ikä oli kohtuullisen korkea ja katolla viiletti yli 80-vuotiaitakin.

Toistakymmentä miestä ahersi päivittäin talkoissa.

Neljän talkoopäivän jälkeen katolla komeili uudet pellit. Muonituskin järjestyi jokaiselle talkoopäivälle.

Aloituspäivänä hankaluuksia tuotti rakennustelineiden pystytys jyrkkään rinteeseen talon takana.

Vanhat pellit ja otsalaudat poistettiin. Sitten asennettiin uudet ruodelaudat ja aluskate toisena päivänä sekä uudet pellit takalappeelle.

Kolmantena talkoopäivänä päästiin etupihan puoleiselle lappeelle ja neljäntenä päivänä pellit oli katolla. Lopuksi tehtiin räystäskourut ja muut viimeistelytyöt.

Veteraanimajan tiloja on vuokrattu vuosittain noin 50 kertaa. Siellä on pidetty kokouksia ja syntymäpäivä-, rippi- sekä valmistujaisjuhlia. Monet häät on myös juhlittu vuosien aikana.

Majalle on hankittu uusia astioita, muun muassa kahvikupit ja viinilasit. Astiasto 50 hengelle on vuokraajien käytössä ja keittiössä on myös astianpesukone, jääkaappi, pakastin, mikroaaltouuni ja sähköliesi sekä kahvinkeitin.

Varauksia ottaa vastaan Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Hannu Peltola, hannu.peltola@pp2.inet.fi tai 0500 495 007.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää