Karaokeillat alkoivat Treffissä

Hilkka Vartiainen (vas), Juhani ja Sirkka Laalo herkistyivät kuuntelemaan Ritva Salosen ja Pekka Ahtiaisen kaunista duettoa. Katriina Raanto

toimitus

Elokuun viimeinen keskiviikko tanssittiin ja laulettiin karaoken tahtiin Mäntsälän ja Pornaisten Muisti ry:n järjestämässä Laula kanssain -lauluillassa.

Karaoketyyppiset lauluillat jatkuvat läpi syksyn joka toinen keskiviikko klo 18-20 Treffissä, entisen Nordean alakerrassa.

Tapahtuma on avoin kaikille kuntalaisille ikään katsomatta. Kahvila Nostalgiasta löytyy suolaisia ja makeita herkkuja.

Musiikillisissa illoissa yhdistyy sekä hauska ja rento illanvietto että sosiaalinen ja yhteisöllinen toiminta, jonka on todettu useissa tutkimuksissa ylläpitävän muisti- ja aivoterveyttä.

Lauluiltoja emännöi Mäntsälän ja Pornaisten Muisti ry:n toiminnanjohtaja Eija Liljavirta ja iltaa vetää pitkän linjan musiikkiharrastaja Pekka Ahtiainen Sääksjärveltä.

Käytössä on ammattilaistason äänentoistolaitteet ja valikoimista löytyy kymmeniätuhansia kappaleita.

– Jos jotain kappaletta ei löydy, lupaan ottaa seuraavalla kerralla kitaran ja nuotit mukaan ja säestää livenä, hymyilee Ahtiainen.

Liljavirta on tyytyväinen touko-kesäkuussa järjestettyihin koeluontoisiin karaokeiltoihin, jotka toivat paikalle parhaillaan jopa 27 osallistujaa, joista nuorin oli 14-vuotias.

Hän toivoo, että musiikin ystävät löytävät tapahtuman ja tulevat koko perheen voimin mukaan laulamaan ja tanssimaan.

Tapahtumassa lauletaan myös yhteislauluja.

Juhani ja Sirkka Laalo ovat käyneet Treffissä laulamassa toukokuisista koelauluilloista lähtien. Heillä on molemmilla kuorolaulutausta, joten veri vetää laulamaan.

– Sirkka kävi karaokekurssin kevättalvella ja on täällä muitakin saman kurssin käyneitä, myhäilee Juhani Laalo.

– Laulaa ei ole pakko, täällä käy ihan vaan kuuntelijoitakin. Normaalikaraokesta poiketen parasta tässä on, että saa laulaa laulajan mukana, jos haluaa.

Seuraava karaokeilta on keskiviikkona 11.9. klo 18-20.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää