K-marketin ryöstäjä saatiin kiinni: "Poliisin vanha tuttava"

Mäntsälän K-marketin ryöstö saatiin selvitettyä. Kuvituskuva. Lotta Åberg

Pasi Natunen

Itä-Uudenmaan poliisi on saanut valmiiksi Mäntsälässä K-Market Säästökulmassa toukokuun 16. päivänä tapahtuneen ryöstön esitutkinnan. Ryöstössä tekijä uhkasi kaupan työntekijää teräaseella ja sai anastettua vähäisen summan rahaa. Fyysisiä henkilövahinkoja ei ryöstön yhteydessä syntynyt.

– Kyseessä on niin sanottu poliisin vanha tuttava, eli vuonna 1998 syntynyt mies. Mies sai ryöstöstä saaliikseen vähäisen rahasumman, jota ei enää löydetty, kertoo tutkinnanjohtaja, komisario Joni Kokkonen Itä-Uudenmaan poliisista.

Kokkosen mukaan miehen taustalta löytyy aiempia omaisuusrikoksia, mutta ei juuri tämäntapaista tekoa. Mies on kotoisin lähialueelta, mutta sen tarkemmin Kokkonen ei paljasta miehen asuinkuntaa.

Tapaus saatiin selvitettyä pitkän yli 3,5 kuukautta kestäneen tutkinnan aikana. Apuna oli kaupan valvontakamerat, mutta koska mies oli naamioitunut, niin suoraa näyttöä niistä ei saatu, vaan se hankittiin muun teknisen ja taktisen tutkinnan avulla.

– Kuten usein tämän tapaisissa rikoksissa, meillä on tutkinnassa useita tutkintoja limittäin ja lomittain. Niiden avulla saimme tämän tutkinnan päätökseen.

Tapaus saatettiin maanantaina syyteharkintaan Itä-Uudenmaan syyttäjävirastoon. Syyttäjä tekee aikoinaan päätöksen siitä, viekö hän tapauksen käräjäoikeuteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää