Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hurja kouluviikon alku Vantaalla: oppilas laittoi uhkausviestin WhatsApp-ryhmään ja esitteli asetta – viisi poliisipartiota paikalle

Itä-Uudenmaan poliisille tuli tänään aamulla kello 7.55 tehtävä Martinlaakson koululle, missä ilmoituksen mukaan oli kyse koulu-uhkasta.

Paikan päällä asiaa selvittämässä oli kaiken kaikkiaan viisi Itä-Uudenmaan poliisin partiota. Kyse oli koulun 13-vuotiaan oppilaan WhatsApp-ryhmään laittamasta uhkausviestistä, jossa kehotettiin olla tulematta kouluun. Uhkauksessa oli myös esitelty asetta.

Tapauksesta ei kuitenkaan aiheutunut välitöntä vaaraa koulun oppilaille, koulun henkilökunnalle tai muille ulkopuolisille henkilöille, kertoo poliisi tiedotteessaan.

Asiasta kirjataan rikosilmoitus ja Itä-Uudenmaan poliisi jatkaa nyt tapauksen selvittelyä tutkinnallisin keinoin.

Itä-Uudenmaan poliisi haluaa muistuttaa, että aina kun kouluun kohdistuu uhka, poliisi lähtee selvittämään uhkauksen tekijää ja lähes poikkeuksetta saa sen selvitettyä.

– Kaikki uhkaukset otetaan vakavasti ja ne tutkitaan perinpohjaisesti. Poliisilla on velvollisuus puuttua matalalla kynnyksellä koulu-uhkauksiin.

Lähes aina uhkaukset on tehty ajattelemattomuuttaan, jolloin niiden seurausten vakavuus ja kauaskantoisuus tulevat nuorelle ja hänen huoltajilleen täytenä yllätyksenä.

OIKAISU kello 10.49: korjattu otsikossa ollut Twitter WhatsApp-ryhmäksi.