Tukea parisuhteeseen ja vanhemmuuteen seurakuntakeskuksella

toimitus

Mäntsälän seurakunta järjestää yhteistyössä Parempi Avioliitto ry:n kanssa syksyllä 2019 ja keväällä 2020 parisuhdeluentojen sarjan eri-ikäisille ja eri elämäntilanteissa oleville pariskunnille.

Idea luentosarjaan nousi seurakuntalaisten tarpeesta saada tukea parisuhteeseen pikkulapsivaiheen aikana, mutta laajeni pikkulapsivaiheesta kattamaan kaiken ikäisten lasten perheet ja myös lapsettomat pariskunnat.

Parit voivat osallistua joko yhdelle tai useammalle luennolle, sillä kaikki luennot ovat erillisiä ja eri pariskuntien pitämiä.

Luentojen teemat ovat väljästi suunniteltuja, jotta ne voisivat koskettaa mahdollisimman erilaisia ja eri elämäntilanteissa olevia pariskuntia.

Luennoilla huomaa, että kaikki parit painivat erilaisten ongelmien kanssa yhteisen taipaleen varrella, ja se on ihan normaalia. Se, ettei olekaan yksin, antaa voimaa.

Vierailijoiksi haluttiin nimenomaan pariskuntia, jotta molempien puolisoiden näkökulma tulisi esiin. Luennoitsijaparit laittavat itsensä likoon ja kertovat rohkeasti omista kokemuksistaan.

Luennolle osallistuvien parien ei kuitenkaan tarvitse jakaa omasta suhteestaan muulle ryhmälle, mutta he voivat jatkaa keskustelua oman puolison kanssa.

Omista tunteistaan ja tarpeistaan puhuminen tutkitusti parantaa parin välistä vuorovaikutusta.

Vanhempien hyvä vuorovaikutus taas lisää arjen onnellisuutta koko perheessä.

Kaikki tilaisuudet ovat seurakuntakeskuksella (Urheilutie 1). Jokaisessa illassa tarjoillaan pientä iltapalaa. Illoissa on järjestetty lastenhoito, joka tulee varata viikkoa ennen iltaa.

Luentosarjan aloittaa 11.10. klo 18-20 ”Hetki kahden kesken”- tapahtuma. Muut illat ovat 14.11. klo 18-20 ”Mistä aikaa parisuhteelle kiireisen arjen keskellä?”. 21.1. klo 18-20 ”Läsnä oleva vanhempi”. 3.3. klo 18-20 ”Pätkiikö viestintä”. 16.4. klo 18-20 ”Meidän yhteinen juttu”.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jouko Mäkinen ansaitusti Vuoden mäntsäläläiseksi
 2. Maatalousyrittäjä Jussi Aalto otti härkäpavun viljelyyn kymmenen vuotta sitten – "Teollisuus kannusti tähän"
 3. Tuomioistuimissa peruttu jo noin 5000 istuntoa – Pihla Keto-Huovinen: Jutturuuhka tulossa ja jo ennestään pitkät käsittelyajat venyvät
 4. Ehnroosin mäelle nousee moderni koulu – tietotekniikka tekee digiloikan
 5. Puutarhakalusteilla on nyt kova kysyntä
 6. Norppien köllöttelyä katsottiin 1,2 miljoonaa kertaa, ensimmäistä kertaa nähtiin myös norppien välisiä kärhämiä – mutta missä on Pullervo?
 7. Nimitys: Suomen Suoramainonnan toimitusjohtajaksi Jari Mankonen
 8. Humanoidirobotit Pippuri ja Ellinoora saattelivat virtuaaliseen valmistumisjuhlaan – Keudasta valmistui yli tuhat ammattilaista
 9. Joku yritti polttaa suurpaaleja metsässä Mäntsälässä – "Jäljistä päätellen paalit oli sytytetty palamaan jo muutama päivä sitten"
 10. Hävityksen kauhistus Senaatintorilla – kirkkoherra sotketusta Tuomiokirkon muurista: "Jonkun yksittäisen tekijän aikaansaannoksia"
 11. Poliisi takavarikoi alaikäiseltä viinakauppiaalta kymmeniä litroja kirkasta viinaa Vantaalla
 12. Helsinkiin 400 uutta mopoksi rinnastettavaa sähköistä kaupunkipyörää – "Varteenotettava vaihtoehto työmatka-autoilulle"
 13. Yksi huume pk-seudulla nousee nyt ylitse muiden – "Käytetään ennätyksellisen paljon"
 14. Kielen värjäävästä hittikarkista ei toistaiseksi ole löytynyt vääryyksiä – tätä elintarvikelisäainetta on tutkittu
 15. Jokainen talo ja lato rekisteriin – parin vuoden kuluttua koko kunnan rakennuskanta on kartoissa ajantasainen

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 2. Jokainen talo ja lato rekisteriin – parin vuoden kuluttua koko kunnan rakennuskanta on kartoissa ajantasainen
 3. Kuusikymppinen mies sai vakavia vammoja – Poliisi pyytää havaintoja törkeästä pahoinpitelystä Pohjois-Espoossa
 4. Joku yritti polttaa suurpaaleja metsässä Mäntsälässä – "Jäljistä päätellen paalit oli sytytetty palamaan jo muutama päivä sitten"
 5. Kouluvuosi saatiin päätökseen erilaisissa oloissa – Ehnroosin parakkikoululla yllättäviä etuja
 6. Saitko laskun tuotteesta, jota et ole hankkinut? Olet saattanut joutua identiteettivarkauden uhriksi, näistä merkeistä sen tunnistaa
 7. Pääkirjoitus: Aina ei voi olosuhteitaan valita, mutta asenteen voi
 8. Sepänmäen käsityömuseo avautuu poikkeusjärjestelyin
 9. Kaksi loukkaantui ulosajossa moottoritiellä Mäntsälässä
 10. Jouko Mäkinen ansaitusti Vuoden mäntsäläläiseksi
 11. Nyt loppuu mentolitupakan käryttely: Makusavukkeiden viimeinenkin linnake kielletään tiistain jälkeen – HS: Lakia on jo alettu kiertää
 12. Posti kolahtaa laatikkoon kesällä nykyistä harvemmin – Koronaviruksen kurittama Posti aloittaa yt-neuvottelut
 13. Poliisi takavarikoi alaikäiseltä viinakauppiaalta kymmeniä litroja kirkasta viinaa Vantaalla
 14. Poliisi epäilee: Juomatölkkejä 134-metrisestä tornitalosta nakelleet ovat alle 25-vuotiaita miehiä – "Ohikulkijat joutuivat väistelemään korkealta pudonneita tölkkejä"
 15. Hus: Koronaviruspotilaita enää 1,7 prosenttia hengitystieoireisista, potilaita joutunut uudelleen teholle sekavuuden takia

Näytä lisää