Liikunnallinen iltapäiväkerho pitää yhteyttä kotien kanssa

Ohjaaja Susanna Ekbom kerhoon osallistuvan tyttärensä kanssa tekemässä läksyjä. Nina Lepola

toimitus

Vireuksen Fun Velmumestassa alkoi hiljattain liikunnallinen iltapäiväkerho ala-asteikäisille lapsille. Ninja Warriorin mukaan suunnitellut tilat mahdollistavat monipuolisen tekemisen, sekä ruokailun, läksyjen teon ja rentoutumisen.

– Lapset tykkäävät, kun saavat purkaa energiaa itselle sopivalla tavalla. Jokaisen toiveita kuunnellaan viikoittain, ellei jopa päivittäin. Uusia ystävyyssuhteita on syntynyt ja kerhon ulkopuolellakin leikitty yhdessä, iltapäiväkerhon ohjaaja Susanna Ekbom vastaa kysyttäessä lasten suhtautumisesta kerhon toimintaan.

Suositusten mukaan kouluikäisen lapsen tulisi liikkua päivittäin puolitoista tuntia, ja tästä ajasta puolet pitäisi olla reipasta liikuntaa, kuten pallopelejä.

Asiantuntijoiden mielestä liikuntaa olisi hyvä ujuttaa mahdollisimman paljon osaksi arkea, ettei liikkumaan tarvitse lähteä aina erikseen. Velmumestan iltapäiväkerho tarjoaa lapselle mahdollisuuden siihen.

– Iltapäiväkerhossa harjoitellaan yhdessä erilaisia liikunnallisia ja tunnepuolen taitoja sekä osana ryhmää olemista juuri sellaisena kuin on. Siellä myös tehdään yhdessä läksyt, syödään välipalaa ja leikitään lasten toivomia leikkejä ja pelejä, Ekbom kertoo.

Lapsilla on myös omaa aikaa esimerkiksi majojen rakenteluun tai vaikka palapelien tekoon ja piirtämiseen.

Lisäksi kelien mukaan on myös ulkoilua kaksi kertaa viikossa, kun lähiympäristössä on muun muassa läheinen nurmialue ja urheilukenttä.

– Iltapäiväkerhosta oli tullut jo useampia kyselyitä. Lähdimme ajattelutavasta, missä arki on kiireistä ja harrastukset vie sen viimeisenkin vähän ajan, mitä perheellä on yhteistä aikaa. Näin päätimme toteuttaa liikunnallisen iltapäiväkerhon, minkä lisäksi lapsella ei tarvitsisi enää liikuntasuosituksen puitteissa olla enää harrastusta erikseen, Ekbom kertoo.

– Halusimme tarjota lapsille turvallisen ja mielekkään paikan, minne tulla koulun jälkeen sekä vapauttaa aikaa perheen yhteiselle ajalle.

Aatuksena onkin, ettei lapsille tulisi yksinäisiä ja omalle kehitystasolleen liian itsenäisiä iltapäiviä koulupäivän jälkeen, vaan että he voisivat viettää ne ikäistensä kanssa ja aikuisen ohjauksessa.

– Vanhemmilta on tullut kiitosta siitä, että on paikka, minne lapsi pääsee juoksemaan ja temppuilemaan koulun jälkeen. Illallakin nukuttaa ihan eri tavalla, kun on muutaman tunnin touhunnut. Kiitosta on tullut myös siitä, että puutumme heti pieneltäkin tuntuviin asioihin ja olemme yhteydessä kuulumisista kodin kanssa. Näin me tiedämme, miten lapsella menee ja kotona tiedetään, miten lapsen arki kerhossa rullaa, Ekbom tuumaa.

Tällä hetkellä kerhossa on yhteensä 13 lasta, joista kuusi on viisipäiväisiä ja seitsemän kaksipäiväisiä.

Kerho toimii ma-to klo 12-17 ja pe klo 12-16. 5 päivää viikossa maksaa 109 (4h) tai 139 (5h) euroa, ja 2 päivää (5h) 72 euroa. Hinta sisältää Velmumestan koko tilan käytön, välipalan ja ammattiohjaajan täyden läsnäolon ja kiinnostuksen kerholaisista.

Lisätietoa osoitteesta www.velmumesta.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Korona siirsi kesäteattereiden näytännöt ensi vuoteen – teatterilla on silti paiskittu töitä kesälläkin katsojien hyväksi
 2. MYK koosti kirjan uutisistaan – kattava kokoelma Mäntsälän yrityshistoriaa samoissa kansissa
 3. Pääkirjoitus: Kulttuuriteko Mäntsälästä?
 4. Eläimet suojiin, sillä pian kopteri pörrää Mäntsälässä
 5. Pala Hollywoodia Mäntsälässä – Renny Harlin toi jenkkileffojen tekniikat Suomeen
 6. Merestä löytyi ruumiinosia Helsingissä – yhteyttä esimerkiksi paloittelusurmaan ei tämän hetken tiedon mukaan ole
 7. Pääkaupunkiseudun johtajat vaativat selkeää ja pikaista linjausta maskisuositukseen – Uusia tartuntoja ilmennyt kaikissa ikäryhmissä
 8. Helsingin nastarengaskielto jakaa mielipiteet: "Nastarenkaat antavat vääränlaisen turvallisuudentunteen" – "Autosta tulee pulkka"
 9. Hidastuksia liikenteessä Helsingin ja Turun välillä – vanha risteyssilta puretaan viikonloppuna
 10. Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä koulujen lähellä lähiviikkoina
 11. Kolme autoa kolaroi Mäntsälässä – kuljettajat vietiin kaikki sairaalaan
 12. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 13. Mies loukkaantui vakavasti tulipalossa Vantaalla, kaksi pelastui – kuva aamuyön palopaikalta – "Parvekkeella ollut irtaimistokin oli tulessa"
 14. Auton väri ei kiinnostakaan autonostajia paljon – mielessä ovat ihan muut ominaisuudet
 15. Etätyösuositus palaamassa oltuaan poissa vain päiviä – Ministeri: "Tartuntamäärien kasvu antaa aihetta arvioida etätöiden jatkamista"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Kolme autoa kolaroi Mäntsälässä – kuljettajat vietiin kaikki sairaalaan
 2. Eläimet suojiin, sillä pian kopteri pörrää Mäntsälässä
 3. Pala Hollywoodia Mäntsälässä – Renny Harlin toi jenkkileffojen tekniikat Suomeen
 4. Auto ajautui päin valotolppaa yöllä Mäntsälässä – kuljettaja lähti karkuun onnettomuuspaikalta
 5. MYK koosti kirjan uutisistaan – kattava kokoelma Mäntsälän yrityshistoriaa samoissa kansissa
 6. IS: Miestä ja naista syytetään vakavista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista – nainen kirjoilla Mäntsälässä
 7. Pääkirjoitus: Kulttuuriteko Mäntsälästä?
 8. Korona siirsi kesäteattereiden näytännöt ensi vuoteen – teatterilla on silti paiskittu töitä kesälläkin katsojien hyväksi
 9. Kalaasi meni, Kalash tuli
 10. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 11. Nyt kaikki saman valmistajan heinäkuiset nyhtökauratuotteet vedetään myynnistä bakteerin takia – voi aiheuttaa jopa kuolettavan taudin
 12. Pääkaupunkiseudun johtajat vaativat selkeää ja pikaista linjausta maskisuositukseen – Uusia tartuntoja ilmennyt kaikissa ikäryhmissä
 13. Koulukyydit järjestetään eriarvoisesti
 14. Helsingin nastarengaskielto jakaa mielipiteet: "Nastarenkaat antavat vääränlaisen turvallisuudentunteen" – "Autosta tulee pulkka"
 15. "Kyse on niin kutsutusta paloittelusurmasta" – poliisilta lisätietoa Helsingissä paljastuneesta epäillystä murhasta, josta vangittiin peräti 12 henkilöä

Näytä lisää