Liikunnallinen iltapäiväkerho pitää yhteyttä kotien kanssa

Ohjaaja Susanna Ekbom kerhoon osallistuvan tyttärensä kanssa tekemässä läksyjä. Nina Lepola

toimitus

Vireuksen Fun Velmumestassa alkoi hiljattain liikunnallinen iltapäiväkerho ala-asteikäisille lapsille. Ninja Warriorin mukaan suunnitellut tilat mahdollistavat monipuolisen tekemisen, sekä ruokailun, läksyjen teon ja rentoutumisen.

– Lapset tykkäävät, kun saavat purkaa energiaa itselle sopivalla tavalla. Jokaisen toiveita kuunnellaan viikoittain, ellei jopa päivittäin. Uusia ystävyyssuhteita on syntynyt ja kerhon ulkopuolellakin leikitty yhdessä, iltapäiväkerhon ohjaaja Susanna Ekbom vastaa kysyttäessä lasten suhtautumisesta kerhon toimintaan.

Suositusten mukaan kouluikäisen lapsen tulisi liikkua päivittäin puolitoista tuntia, ja tästä ajasta puolet pitäisi olla reipasta liikuntaa, kuten pallopelejä.

Asiantuntijoiden mielestä liikuntaa olisi hyvä ujuttaa mahdollisimman paljon osaksi arkea, ettei liikkumaan tarvitse lähteä aina erikseen. Velmumestan iltapäiväkerho tarjoaa lapselle mahdollisuuden siihen.

– Iltapäiväkerhossa harjoitellaan yhdessä erilaisia liikunnallisia ja tunnepuolen taitoja sekä osana ryhmää olemista juuri sellaisena kuin on. Siellä myös tehdään yhdessä läksyt, syödään välipalaa ja leikitään lasten toivomia leikkejä ja pelejä, Ekbom kertoo.

Lapsilla on myös omaa aikaa esimerkiksi majojen rakenteluun tai vaikka palapelien tekoon ja piirtämiseen.

Lisäksi kelien mukaan on myös ulkoilua kaksi kertaa viikossa, kun lähiympäristössä on muun muassa läheinen nurmialue ja urheilukenttä.

– Iltapäiväkerhosta oli tullut jo useampia kyselyitä. Lähdimme ajattelutavasta, missä arki on kiireistä ja harrastukset vie sen viimeisenkin vähän ajan, mitä perheellä on yhteistä aikaa. Näin päätimme toteuttaa liikunnallisen iltapäiväkerhon, minkä lisäksi lapsella ei tarvitsisi enää liikuntasuosituksen puitteissa olla enää harrastusta erikseen, Ekbom kertoo.

– Halusimme tarjota lapsille turvallisen ja mielekkään paikan, minne tulla koulun jälkeen sekä vapauttaa aikaa perheen yhteiselle ajalle.

Aatuksena onkin, ettei lapsille tulisi yksinäisiä ja omalle kehitystasolleen liian itsenäisiä iltapäiviä koulupäivän jälkeen, vaan että he voisivat viettää ne ikäistensä kanssa ja aikuisen ohjauksessa.

– Vanhemmilta on tullut kiitosta siitä, että on paikka, minne lapsi pääsee juoksemaan ja temppuilemaan koulun jälkeen. Illallakin nukuttaa ihan eri tavalla, kun on muutaman tunnin touhunnut. Kiitosta on tullut myös siitä, että puutumme heti pieneltäkin tuntuviin asioihin ja olemme yhteydessä kuulumisista kodin kanssa. Näin me tiedämme, miten lapsella menee ja kotona tiedetään, miten lapsen arki kerhossa rullaa, Ekbom tuumaa.

Tällä hetkellä kerhossa on yhteensä 13 lasta, joista kuusi on viisipäiväisiä ja seitsemän kaksipäiväisiä.

Kerho toimii ma-to klo 12-17 ja pe klo 12-16. 5 päivää viikossa maksaa 109 (4h) tai 139 (5h) euroa, ja 2 päivää (5h) 72 euroa. Hinta sisältää Velmumestan koko tilan käytön, välipalan ja ammattiohjaajan täyden läsnäolon ja kiinnostuksen kerholaisista.

Lisätietoa osoitteesta www.velmumesta.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää