Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Justuksen, 8, käynti Vantaalla kannatti – miljoonan kävijän raja rikki Suomen ilmailumuseossa

Kahdeksanvuotias asikkalalaispoika Justus Räsänen on tänään palkittu Suomen ilmailumuseon miljoonantena kävijänä.

Miljoonas kävijä kukitettiin ja lahjottiin iloisessa ilmailuhengessä, jonka jälkeen hän pääsi museokierrokselle.

Vantaalla sijaitseva museo viettää nyt myös juhlavuottaan, sillä sen taustalla toimiva Ilmailumuseoyhdistys täyttää 50 vuotta 4. joulukuuta 2019.

Kävijämäärän osalta neljännesmiljoona ylittyi melko tarkalleen museon toimittua 20 vuotta. Sen jälkeen on nähty huikeasti nouseva kasvukäyrä, joka tänään puhkaisi miljoonan kävijän rajan.

– Erityisesti toivomme, että hienot ilma-aluskokoelmat ja muut esineet sekä arkistot säilyvät myös seuraavat 50 vuotta, kertoo Ilmailumuseoyhdistyksen puheenjohtaja Janne Salonen yhdistyksen tiedotteessa.

Salonen arvioi, että seuraava miljoonas kävijä vierailee museossa nykyistä nopeammin.

– Olemme jo nyt Vantaan suosituin museokohde noin 40 000 vuosittaisella kävijällä. Suosittu ja kiinnostava haluamme olla jatkossakin ja tarjota yhä monipuolisempia ja parempia palveluja.

Vantaan kulttuurijohtaja Annukka Larkio ilahtuu kuullessaan uutisen ja onnittelee museota hienosta työstä ja hyvästä yhteistyöstä.

– Ilmailumuseo on Vantaalle tärkeä kulttuurikohde. Se rikastaa Vantaan museotarjontaa ja voidaan sanoa, että se on kirkas tähti Vantaan kulttuurikentässä, kiittelee Larkio.