Mäntsälän frisbeegolf-radalla kisasi ennätysmäärä pelaajia

toimitus

Lauantaina 19.10. Mäntsälän frisbeegolfradalla pelattiin Pihvi-Maja Open parikilpailu, johon osallistui 44 paria eli yhteensä 88 pelaajaa.

Parikisassa pelattiin kaksi kierrosta, joista ensimmäisellä oli pelimuotona Best Shot ja toisella Alternate.

Best Shotissa parin molemmat pelaajat heittävät ja seuraava heitto jatketaan parempaan paikkaan jääneestä heitosta.

Alternate-pelimuodossa parin pelaajat heittävät vuorotellen ja toinen jatkaa siitä, mihin toisen heittämä kiekko on jäänyt.

Kilpailun pelaajapakettiin kuului lounas Brasseria Pihvi-Majalla. K-Market Kaunismäki puolestaan avasi ovensa tuntia normaalia aiemmin ja tarjosi kilpailijoille aamiaisen.

Frisbeegolfkierros Mäntsälän radalla voi kestää yli kolme tuntia ja kävelyä tulee useampi kilometri, jolloin energiavarastoja tarvitaan.

Kilpailun voittivat ylivoimaisella tuloksella (24 alle par) Joona Heinänen ja Tuomas Hyytiäinen. He ottivat jo ensimmäisellä kierroksella johtopaikan heittämällä koko kierroksella vain kolme väylää par tulokseen ja kaikki muut birdie-tuloksella.

Alternate on pelimuotona hankalampi, mutta he pelasivat myös toisen kierroksen hyvään tulokseen -7.

Toisesta ja kolmannesta sijasta käytiin kovempaa kamppailua. Ensimmäisen kierroksen jälkeen jopa yhdeksän paria oli kahden heiton sisällä kärkiparin takana.

Jännitys säilyi loppuun asti ja toisen sijan veivät lopulta Sami Mäkelä ja Jani Voutilainen ja kolmannen sijan Teemu Kaarela ja Jalo Liene

Parikilpailun voittajapari kuittasi tuloksellaan 240 euron rahapalkinnon, toisesta sijasta sai 180 ja kolmannesta sijasta 120 euroa.

Varsinaisena houkutuksena kilpailussa oli CTP-kilpailu, jossa on ideana yrittää osua mahdollisimman lähelle koria yhdellä heitolla.

CTP-kisaa varten oli varattu ylimääräinen, noin 50 metriä pitkä suorahko väylä, joka ei ollut muutoin kilpailussa mukana.

Jokaisella pelaajalla oli kummallakin kierroksella kaksi heittoa, joilla pääsi yrittämään lähestymistä.

Lähimmäs korin keskitolppaa osuneelle oli luvassa 700 euron palkinto, toiselle 200 ja kolmannelle 100 euroa.

Väylä pidettiin salassa kaikilta kilpailijoilta kisan alkuun asti. Ensimmäisen kierroksen jälkeen lähimmäs osunut heitto oli 41,7 senttimetrin päässä korin keskitolpasta.

Toisella kierroksella oli väylälle selvästi tehty pelikirjaa ja lähelle osuneita osumia tuli useita. Lähimmäs korin keskitolppaa kiekon sai lopulta jäämään Niko Forss, jonka voittotulos oli 8,8 cm. Toiseksi lähimmäksi osui Tommi-Markus Vironmäki (16,6 cm) ja kolmanneksi Jyrki Valkonen (30,6 cm).

Vuonna 2010 perustettu Mäntsälän Frisbeegolf ry ylläpitää ja kehittää paikallista frisbeegolfrataa. Mäntsälän rata on perusmuodossaan vaikeahko aloittelija- ja harrastajapelaajille.

Seuran tavoitteena on rakentaa radasta sellainen, että se palvelee kaikenlaisia käyttäjiä. Keväällä 2019 rakennettu Mini Mäny -layout on ensimmäinen osa radan perusparannuksia.

Mini Mäny soveltuu hyvin harrastuksen aloittamiseen ja se sopii myös kokeneemmille harrastajille esimerkiksi lähestymisheittojen harjoitteluun.

Mini Mäny laajenee 12-väyläiseksi radaksi onnistuneen Pihvi-Maja Open -kilpailun ansiosta, kun nyt kilpailussa pelatuille kahdelle lisäväylälle saadaan hankittua pysyvät korit.

Mäntsälän radan ratamestarina toimiva Marko Suvanto maalailee suunnitelmia jopa kolmesta rata-layoutista, jolloin Mäntsälässä olisi sekä aloittelijaystävällinen rata, korkeamman tason kilpailuille soveltuva pro-rata sekä niiden väliltä oleva 18-väyläinen rata, jota voidaan pelata esimerkiksi talvella.

Myös radan visuaalista ilmettä ollaan uudistamassa. Väyläopasteita on uusittu. Tarkoitus on uusia myös ratakartta, jotta radan kiertäminen onnistuu myös satunnaisemmilta kävijöiltä.

Mäntsälän Frisbeegolf ry viettää ensi vuonna 10-vuotisjuhlia. Seuran nykyinen puheenjohtaja Laura Heikkilä kertoo, että ensi kesän suunnitelmissa on ainakin jo perinteeksi muodostuneen Sepän Heitto -kilpailun järjestäminen.

Pihvi-Maja Open -kilpailusta saadun palautteen perusteella sekin halutaan järjestää uudelleen. Lisäksi viikoittaisia, kaikille avoimia matalan kynnyksen kisoja järjestetään ensi vuonnakin.

Yhteistyö paikallisten yritysten kanssa on seuralle tärkeää. Viikkokisoissa yhteistyötä on tehty Mäntsälän Kotipizzan kanssa jo useana vuonna, jolloin kisoista on voinut voittaa ctp-kilpailusta pizzalahjakortin.

Seuran toiveissa olisi myös järjestää alkeiskurssi ja lajiin tutustumisia keväällä, jotta useammat uskaltavat tulla kokeilemaan lajia.

Seura on tänä vuonna aloitellut kouluyhteistyötä. Sitä on tarkoitus jatkaa, jotta lajia saadaan tutuksi lapsille ja nuorille.

Frisbeegolf on siitä mukava harrastus, että sen aloittaminen on helppoa, eikä vaadi suurta alkupääomaa.

Olympiakomitean tekemän liikuntatutkimuksen mukaan Suomessa on 50 000 viikoittaista ja 200 000 vuosittaista frisbeegolfin harrastajaa.

Mäntsälän Frisbeegolf ry:n toimintaan voi tutustua mantsalanfg.com ja facebook.com/mantsalanfg -sivujen kautta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 2. Joku yritti polttaa suurpaaleja metsässä Mäntsälässä – "Jäljistä päätellen paalit oli sytytetty palamaan jo muutama päivä sitten"
 3. Missä on Anna? Edes some-profiileissa ei ole näkynyt kuulumisia, poliisi julkaisi kuvan
 4. Jokainen talo ja lato rekisteriin – parin vuoden kuluttua koko kunnan rakennuskanta on kartoissa ajantasainen
 5. Hus: Koronaviruspotilaita enää 1,7 prosenttia hengitystieoireisista, potilaita joutunut uudelleen teholle sekavuuden takia
 6. Saitko laskun tuotteesta, jota et ole hankkinut? Olet saattanut joutua identiteettivarkauden uhriksi, näistä merkeistä sen tunnistaa
 7. Jouko Mäkinen ansaitusti Vuoden mäntsäläläiseksi
 8. Kymmenet tutkijat vetoavat: Käytä maskia julkisella paikalla, vaikka huivia jos ei muuta – "Auttaa pelastamaan ihmishenkiä"
 9. Maatalousyrittäjä Jussi Aalto otti härkäpavun viljelyyn kymmenen vuotta sitten – "Teollisuus kannusti tähän"
 10. Sepänmäen käsityömuseo avautuu poikkeusjärjestelyin
 11. Ehnroosin mäelle nousee moderni koulu – tietotekniikka tekee digiloikan
 12. Epäily: Kymmenen varastetun kauhakuormaajan tiedot väärennettiin, koneet myytiin eteenpäin
 13. Nyt loppuu mentolitupakan käryttely: Makusavukkeiden viimeinenkin linnake kielletään tiistain jälkeen – HS: Lakia on jo alettu kiertää
 14. Hävityksen kauhistus Senaatintorilla – kirkkoherra sotketusta Tuomiokirkon muurista: "Jonkun yksittäisen tekijän aikaansaannoksia"
 15. Posti kolahtaa laatikkoon kesällä nykyistä harvemmin – Koronaviruksen kurittama Posti aloittaa yt-neuvottelut

Näytä lisää