Mäntsälästä pyhäinpäivänä löytynyt laulujoutsen kuoli matkalla villieläinsairaalaan – linnulla on mahdollisuus palvella eläinmaailmaa vielä kuolemansa jälkeen

Riitta Suomalainen

Mäntsälän Hirviniemestä pyhäinpäivänä huonossa kunnossa löytynyt ja Korkeasaareen viety nuori laulujoutsen ei koskaan ehtinyt saaren villieläinsairaalaan, vaan kuoli matkalla.

–  Syytä ei tiedetä, mutta jo se, että lintu saatiin helposti kiinni, kertoo, että jotakin oli pahasti vialla, villieläinsairaalasta kerrotaan.

Voi olla, että joutsenen kuolinsyy vielä selvitetään tai mahdollisesti se palvelee eläinmaailmaa toisella tavalla.

– Kuolleita lintuja pakastetaan, sillä pelastuslaitokset käyttävät niitä koulutustarkoituksessa. Öljyonnettomuuden seurauksena sotkeentunut lintu on helpompi puhdistaa, kun puhdistamista on voinut etukäteen harjoitella.

Tällä hetkellä Korkeasaaren villieläinsairaalassa hoidetaan tuulihaukkaa, varista, lumikkoa, useampia siilejä ja jo kesällä sinne tuotua laulujoutsenta, joka pääsee vapaaksi vasta ensi keväänä.

– Tämäkin on nuori eikä vielä riittävän iso, jotta pärjäisi luonnossa.

Mäntsälän joutsenen löysi lenkkeilijä, joka hälytti linnulle apua. Korkeasaareen se matkasi poliisiautossa lämpöpeiton alla.

#joutsen#mäntsälä#yhteistyö#keskiuudenmaanpelastuslaitos pelastaa #iupoliisi#vht kuljettaa kohti #korkeasaaripic.twitter.com/LLU7pzqVqF — Poliisi Itä-Uusimaa (@IUPoliisi) 2. marraskuuta 2019

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 2. Joku yritti polttaa suurpaaleja metsässä Mäntsälässä – "Jäljistä päätellen paalit oli sytytetty palamaan jo muutama päivä sitten"
 3. Missä on Anna? Edes some-profiileissa ei ole näkynyt kuulumisia, poliisi julkaisi kuvan
 4. Jokainen talo ja lato rekisteriin – parin vuoden kuluttua koko kunnan rakennuskanta on kartoissa ajantasainen
 5. Hus: Koronaviruspotilaita enää 1,7 prosenttia hengitystieoireisista, potilaita joutunut uudelleen teholle sekavuuden takia
 6. Saitko laskun tuotteesta, jota et ole hankkinut? Olet saattanut joutua identiteettivarkauden uhriksi, näistä merkeistä sen tunnistaa
 7. Jouko Mäkinen ansaitusti Vuoden mäntsäläläiseksi
 8. Maatalousyrittäjä Jussi Aalto otti härkäpavun viljelyyn kymmenen vuotta sitten – "Teollisuus kannusti tähän"
 9. Kymmenet tutkijat vetoavat: Käytä maskia julkisella paikalla, vaikka huivia jos ei muuta – "Auttaa pelastamaan ihmishenkiä"
 10. Sepänmäen käsityömuseo avautuu poikkeusjärjestelyin
 11. Nyt loppuu mentolitupakan käryttely: Makusavukkeiden viimeinenkin linnake kielletään tiistain jälkeen – HS: Lakia on jo alettu kiertää
 12. Epäily: Kymmenen varastetun kauhakuormaajan tiedot väärennettiin, koneet myytiin eteenpäin
 13. Hävityksen kauhistus Senaatintorilla – kirkkoherra sotketusta Tuomiokirkon muurista: "Jonkun yksittäisen tekijän aikaansaannoksia"
 14. Ehnroosin mäelle nousee moderni koulu – tietotekniikka tekee digiloikan
 15. Posti kolahtaa laatikkoon kesällä nykyistä harvemmin – Koronaviruksen kurittama Posti aloittaa yt-neuvottelut

Näytä lisää