Aseman lataus- ja lämmityspisteet käyttöön maanantaina

toimitus

Ensi maanantaista 11. marraskuuta lähtien auton saa lämpimäksi Mäntsälän juna-asemalla. Nivoksen asentamat 19 lämmitystolppaa otetaan silloin käyttöön.

Tarjolla on lämmityksen lisäksi myös sähköautojen lataus. Kaikkia 19 lämmityspaikkaa voi käyttää sähköauton hitaaseen lataukseen, mutta niiden lisäksi tarjolla on kaksi vain sähkö- ja lataushybridiautoille tarkoitettua paikkaa, joissa autoon saa keskinopean latauksen.

Lämmitys- ja latauspaikat ovat parkkikentän asfaltoidun eli ylemmän tason taaimmaisessa rivissä.

Paikat saa käyttöön heti maanantaiaamuna. Asemalla on Nivoksen henkilökuntaa aamukuudesta lähtien opastamassa paikkojen käyttöön. Opastusta on kello 8.30. saakka. Samalla pidetään pienimuotoiset avajaiset uudelle palvelulle.

Palvelu on tarkoitettu kaikille autoilijoille.

– Kannattaa ladata eParking-sovellus, luoda tunnukset ja lisätä maksukorttitiedot jo etukäteen. Näin opastus paikan päällä sujuu nopsasti, vinkkaa Nivos Oy:n tuotepäällikkö Jerkko Starck lämmöstä ja latauksesta kiinnostuneita.

Palvelu toimii eParking-mobiilisovelluksen avulla ja on maksullinen.

eTolppien hidas, seitsemän tunnin sähköauton lataus maksaa arviolta kolme euroa. Auton lämmitys on parin euron luokkaa ja palvelun käyttäjä voi itse ajastaa haluamansa lämmitysajankohdan sovelluksella.

Sähköautojen keskinopea neljän tunnin lataus maksaa noin 12 euroa.

Starck epäilee, että pakkasten iskiessä Nivoksen lämmityspaikat ovat ensimmäisiä, jotka asemalla täyttyvät.

– Meillä on valmius lisätä paikkojen määrää, jos kiinnostusta on. Kun kunta saa parkkipaikan alatasanteen valmiiksi, voisi olla mahdollista lisätä sähköpaikkoja, Starck arvioi.

– Toivomme käyttäjiltä palautetta, jonka avulla voimme kehittää palvelua edelleen. Haluamme vastata asiakkaidemme tarpeisiin mahdollisimman vikkelästi, Starck sanoo.

Palvelun hinnat

eTolppa, 19 paikkaa

Auton lämmitys tai hidas lataus = 1€ + 0,15 €/kWh.

Sähköautojen lataustolppa, 2 paikkaa

Keskinopea lataus = 2 € + 0,20 €/kWh.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 2. Joku yritti polttaa suurpaaleja metsässä Mäntsälässä – "Jäljistä päätellen paalit oli sytytetty palamaan jo muutama päivä sitten"
 3. Missä on Anna? Edes some-profiileissa ei ole näkynyt kuulumisia, poliisi julkaisi kuvan
 4. Jokainen talo ja lato rekisteriin – parin vuoden kuluttua koko kunnan rakennuskanta on kartoissa ajantasainen
 5. Hus: Koronaviruspotilaita enää 1,7 prosenttia hengitystieoireisista, potilaita joutunut uudelleen teholle sekavuuden takia
 6. Saitko laskun tuotteesta, jota et ole hankkinut? Olet saattanut joutua identiteettivarkauden uhriksi, näistä merkeistä sen tunnistaa
 7. Jouko Mäkinen ansaitusti Vuoden mäntsäläläiseksi
 8. Maatalousyrittäjä Jussi Aalto otti härkäpavun viljelyyn kymmenen vuotta sitten – "Teollisuus kannusti tähän"
 9. Kymmenet tutkijat vetoavat: Käytä maskia julkisella paikalla, vaikka huivia jos ei muuta – "Auttaa pelastamaan ihmishenkiä"
 10. Ehnroosin mäelle nousee moderni koulu – tietotekniikka tekee digiloikan
 11. Sepänmäen käsityömuseo avautuu poikkeusjärjestelyin
 12. Epäily: Kymmenen varastetun kauhakuormaajan tiedot väärennettiin, koneet myytiin eteenpäin
 13. Hävityksen kauhistus Senaatintorilla – kirkkoherra sotketusta Tuomiokirkon muurista: "Jonkun yksittäisen tekijän aikaansaannoksia"
 14. Nyt loppuu mentolitupakan käryttely: Makusavukkeiden viimeinenkin linnake kielletään tiistain jälkeen – HS: Lakia on jo alettu kiertää
 15. Poliisi epäilee: Juomatölkkejä 134-metrisestä tornitalosta nakelleet ovat alle 25-vuotiaita miehiä – "Ohikulkijat joutuivat väistelemään korkealta pudonneita tölkkejä"

Näytä lisää