Partiolaisten adventtikalenterin teemana metsän joulu

Mäntsälän Metsäkävyt myyvät partiolaisten kalentereita 17.11. saakka iltaisin ja viikonloppuisin kauppojen edustoilla.

toimitus

Mäntsälän Metsäkävyt -lippukunnan partiolaiset myyvät perinteikästä adventtikalenteriaan joulukuun alkupäiviin saakka.

Adventtikalenteri on partiolaisten merkittävin varainhankintatuote.

Tämän vuoden partiolaisten adventtikalenterin on kuvittanut Christel Rönns, jonka kuvitukset ovat tuttuja muun muassa Risto Räppääjä ja Kissa Killi -kirjoista.

Adventtikalenterin teemana on valloittavan vauhdikas metsän joulu ja siinä seikkailevat veikeät tontut yhdessä metsän eläinten kanssa valmistellen joulujuhlaa.

– Olen yrittänyt saada kuvaan mahdollisimman paljon pieniä yksityiskohtia mukaan. Toivon, että tällä tavalla kalenteri kestäisi paremmin useampia katselukertoja, Rönns kertoo.

– Kalenterin tekeminen onkin ollut samaan aikaan helppo ja vaikea prosessi, koska kalenteria oli hauska tehdä ideoiden virratessa, mutta monen yksityiskohdan ja luukkujen sommittelu oli välillä työlästä.

Adventtikalenterin tuotoilla rahoitetaan perustoimintaa, hankintaan varusteita ja pidetään osallistumismaksut matalina, jotta jokaisella olisi mahdollisuus partioharrastukseen.

Mäntsälän Metsäkävyt käyttävät kerätyt tuotot ensi kesän piirileirin mahdollistamiseen.

Piirileiri Valkama järjestetään Hangon Syndalenissa heinäkuussa 2020. Piirileireillä on paljon uutta nähtävää ja koettavaa, joten ne ovatkin ikimuistoisia kokemuksia, joita muistellaan vielä pitkään leirin jälkeen.

Mitä enemmän kalentereita myydään, sitä pienemmäksi saadaan kesän leirimaksu.

Partiolaiset oppivat kalenterimyynnin avulla paljon muutakin kuin varainkeruuta.

Kaupankäynnin ja talouden lisäksi opitaan toimimaan erilaisten ihmisten kanssa sekä tekemään työtä yhteisen hyvän eteen. Myös rohkeutta ja hyviä vuorovaikutustaitoja sekä tarvitaan että kehitetään kalentereita myymällä.

– Myyntitilanteita harjoitellaan viikkokokouksissa eri tavoilla, jotta partiolaisilla olisi mukava ja varma fiilis lähteä myymään kalentereita ovelta ovelle ja kauppoihin. Tilanne saattaa olla varsinkin ensikertalaisille jännittävä, joten sitä on hyvä harjoitella etukäteen, joulukampanjapäällikkö Heini Hämäläinen kertoo.

– Nuorimman tarpojien ryhmän eli Nastahaukkojen jäsenet ovat jo konkareita myyntitouhuissa, joten he harjoittelivat myyntitilannetta tänä vuonna taskulampuilla morsettamalla, Hämäläinen naurahtaa.

Pienet ja suuret partiolaiset myyvät adventtikalentereita ovelta ovelle, ostoskeskuksissa ja työpaikoilla.

Mäntsälän Metsäkävyt myyvät kalentereita viikoilla 45 ja 46 (4.–17.11.) iltaisin ja viikonloppuisin kauppojen edustoilla.

Kalentereita myydään myös Myllymäen koulun joulumyyjäisissä to 21.11. klo 18–19.30. Keskustassa kalenterin voi ostaa myös Kukkakulmasta (Keskustie 12).

Kaikki myyntipaikat: adventtikalenteri.fi/myyntipaikat

Verkkokaupasta adventtikalenteri.fi/osta voi tilata minne päin maailmaa tahansa ja osoittaa tukensa haluamalleen lippukunnalle.

Kotimaisella adventtikalenterilla on Avainlippu.

Lisätietoja: Heini Hämäläinen, Mäntsälän Metsäkäpyjen joulukampanjapäällikkö, 040 4123 783, kaarnakallio@gmail.com

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää