Keppistä ei kiire vaivaa

Pekka Karjalainen. alpo manninen

toimitus

Pekka Karjalainen on Mäntsälässä monessa mukana, mutta jo Hyvinkäällä asuessaan hän järjesti siellä 2000-luvun alussa kolmena perättäisenä vuotena karting-tapahtuman keskelle kaupunkia. Kävijöitä tapahtumiin tuli yli 10 000 joka kerta.

Karjalainen on ollut yrittäjänä toukokuusta 1990 alkaen välillä osa-aikaisesti ja yli kymmenen vuotta koulutettu hieroja/urheiluhieroja. Hän kuuluu Mäntsälän Yrittäjiin.

– Vuodesta 1984 alkaen olen ollut kuntosalielämässä, ja sieltä tuli halu oppia anatomiasta enemmän. Hieronta tuntui hienolta, koska siinä saisi tietää anatomiasta ja auttaa ihmisiä ongelmissaan. Vasta kun Porvooseen järjestettiin iltakurssina hierontaopetus, pääsin toteuttamaan mielihaluni, Karjalainen toteaa.

– Olen aina ollut tällainen aktivisti, tykkään olla mukana vaikuttamassa ja kantamassa korteni kekoon. Jos minusta on jollakin tavalla hyötyä, niin miksi pitäisin kaiken tietoni itselläni? Haluan jakaa sitä muillekin, jos siitä on jollekin hyötyä ja iloa. Mäntsälän Yrittäjiin pyydettiin hallitukseen ja olen siellä toiminut 5-6 vuotta. Viime vuonna minut valittiin myös Uudenmaan Yrittäjien hallitukseen.

Karjalainen toimii myös Uudenmaan Yrittäjien Work Shop -projektiryhmässä, joka miettii, miten saadaan yrittäjille lisäbusiness-mahdollisuuksia.

Lisäksi Karjalainen on ollut mukana Uudenmaan Yrittäjien yksinyrittäjyyden asiantuntijaryhmässä ryhmän perustamisesta saakka.

Tällä hetkellä Karjalainen on mukana myös erään, kustannusarvioltaan yli 10 miljoonan euron projektin suunnitteluryhmässä.

Karjalainen toimii koko Suomessa toimivassa Omapaja-yrityksessä.

Siinä on kolme tuotetta: Omapaja-laskutuspalvelu, Omapaja-valmennuspalvelu ja Omapaja-talouspalvelu.

– Valmennuksessa opetetaan ihmisiä, jotka haluavat yrittäjiksi. Siellä on aika paljon asioita, joita täytyy tietää ja osata.

Omapaja käy asiakkaan kanssa läpi liiketoimintasuunnitelmat sekä auttaa asiakasta tuotteistamisessa, hinnoittelussa ja markkinoinnissa.

– Sloganimme on: Vastuullinen ja valmentava kevytyrittäjyyspalvelu. Kevytyrittäjyys lisääntyy koko ajan valtavasti.

Monet yrittäjät kertovat, että eivät ole pitäneet lomia vuosikausiin. Karjalainen kertoo ottavansa aina loman, kun sellaista tarvitsee.

Jos yrittäjällä ei ole taloudellisia mahdollisuuksia lomaan, silloin hänen on Karjalaisen mielestä mietittävä, onko yrityksessä kaikki palikat kohdallaan.

– Minun on itse täytettävä kalenterini, silloin ei ole ongelmaa. Meillä jokaisella on 24 tuntia vuorokaudessa ja kiire ei ole kuin huonosti organisoitua ajankäyttöä, lopettaa Karjalainen.

Fakta

syntynyt Helsingissä 1964

koulutettu hieroja/urheiluhieroja

Mäntsälän Yrittäjien hallitus

Uudenmaan Yrittäjien hallitus

Omapaja-toiminta

Preacher MC, materiaalivastaava sekä Preacher MC-South, rahastonhoitaja

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Palvelut