Kaveriviikoilla tuli tutuksi myös kaverin harrastus

Viola kutsui kaverinsa Avan tutustumaan Voimistelukoulun kaveriviikolla. Anni Lukkala

toimitus

Edellisellä ja kuluvalla viikolla on vietetty Mäntsälän Voimistelijoissa kaveriviikkoja, jolloin harrasteryhmissä viikoittain harrastavat lapset ovat voineet kutsua mukaan oman kaverin liikkumaan yhdessä ja tutustumaan liikuntaharrastukseensa.

Kaveriviikkojen tarkoituksena on innostaa lapsia liikkumaan yhdessä vapaa-ajalla.

– Haluamme innostaa lapsia liikkumaan vapaa-ajalla yhdessä, joten siksi kampanja sopi loistavasti käynnissä olevaan seuratukihankkeeseemme. Samalla juhlistimme myös Lasten oikeuksien viikkoa.

- Kutsukampanja on toteutettu niissä harrasteryhmissä, jonne vielä mahtuu mukaan mikäli kaveri innostuu jatkamaan yhteisessä harrastuksessa, kertoo Mäntsälän Voimistelijoiden toiminnanjohtaja Eerika Laalo-Häikiö

Viime viikon maanantaina Kirkonkylän koululla harjoitteli 4–6-vuotiaiden Voimistelukoulu-ryhmä.

5-vuotias Ava oli saanut kaverikutsun samanikäiseltä kaveriltaan Violalta, joka viihtyy voimisteluharrastuksen parissa jo kolmatta vuotta.

Alunperin hän lähti lajin pariin vanhemman sisaruksen jalanjäljissä. Maanantaina ilmassa oli innostusta ja jännitystä ennen tunnin alkua.

Myös 6–9-vuotiaiden NinjaGym-ryhmässä nähtiin useita innokkaita vierailijoita. Ryhmän apuohjaaja Eerika Suvanto kertoi kutsukampanjan suuresta suosiosta:

– Lähes jokaisella ryhmäläisellä oli tänään kaveri mukana, ryhmä oli siis tuplasti isompi kuin tavallisesti. Lapset tykkäsivät, kun oli paljon porukkaa. Kaikki sujui kuitenkin hyvin, ja uskon että osaa uusista kasvoista nähdään jatkossakin NinjaGym-treeneissä, Suvanto arvioi.

Kutsukampanja toteutettiin niissä ryhmissä, joissa on vielä paikkoja vapaana.

Harrasteryhmiin voi ilmoittautua Mäntsälän Voimistelijoiden kotisivuilla www.mantsalanvoimistelijat.fi

Mäntsälän Voimistelijoiden syyskauden päättää liikuntanäytös lauantaina 14.12. Riihenmäen koululla ja kevätkausi alkaa 7.1.2020.

– Tammikuussa alkaa myös uusi minivalmennusryhmä joukkuevoimisteluun eskarilaisille ja ekaluokkalaisille. Mukaan pääsee myös, jos on menossa vasta syksyllä eskariin. Kokeilutreeneissä to 28.11. ja 12.12. klo 18-19 Riihenmäellä pääsee näkemään, mitä joukkuevoimistelu on. Se on todella monipuolinen harrastus, joka parhaimmillaan jatkuu ihan koko elämän ajan. Se muuttaa vain muotoaan, sanoo Laalo-Häikiö.

Fakta

Vuonna 1983 perustettu voimisteluseura

Jäseniä noin 500, ohjaajia ja valmentajia noin 40

Kilpalajeina joukkuevoimistelu, tanssi ja tanssillinen voimistelu

Lasten harrasteryhmiä 1-vuotiaista alkaen: perheliikuntaa, tanssia, temppuilua, voimistelua

Aikuisten ryhmäliikunnassa monipuolinen tuntitarjonta

Ikäihmisille oma Ikiliike-ryhmä maanantaisin

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Palvelut