Kuoroharrastukseen kuorokoulun avulla

Mäntsälän mieskuoro esiintyi tänä vuonna muun muassa Mäntsälän Kesän avauksessa.

toimitus

Lauluharrastuksen voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa, mutta monella se jää koulun jälkeen aloitetun työelämän ja muiden menojen alle unohduksiin.

Kuluneen ajan takia myös kynnys laulamisen aloittamiseen uudelleen kasvaa.

Mäntsälän mieskuoro tarjoaa auttavan kätensä kaikille kuorolaulua harkitseville ja järjestää Kansalaisopistolla marraskuun lopulla alkavan kuorokoulun.

Se on helppo ja hauska tapa tutustua kuorolaulun perusteisiin. Ensimmäinen tapahtuma järjestetään lauantaina 30.11. klo 11 alkaen.

Kouluttajina toimivat MuM, laulupedagogi ja dipl. kuoronjohtaja Anna Pöyhönen, oopperalaulaja Heikki Keinonen sekä paikallisen kuoron jäsenet.

Kuorokoulussa opetellaan kuorolaulamisen perustaitoja ja tervettä äänenkäyttöä. Kuorokokemusta tai lauluopintoja ei tarvita.

Tarjolla on myös mahdollisuus koelauluun kaikille kiinnostuneille. Koulua jatketaan ensi vuoden puolella tarpeen mukaan. Ensimmäisen jakson osallistumismaksu on 20 euroa.

Ilmoittautumiset mahdollisimman pian mieskuoron puheenjohtaja Kimmo Laineelle puhelimitse 0400 493 320 tai sähköpostilla kimmo.laine@suomi24.fi

Mäntsälän mieskuoro, joka koulutuksen järjestää, tarjoaa aktiivisesti musiikillisia palveluja konserttien, yhteislaulujen ja vaikkapa perinteisen Tiernapoika-laulunäytelmän muodossa.

Kuoro kerää myös mieskuoron historiaan kuuluvaa materiaalia säilytettäväksi Seurojentalon yläkerrassa sijaitsevassa toimitilassaan, joka toimii myös kokoontumis- ja harjoitustilana.

Kuluneen vuoden päätapahtumia olivat 19.10. järjestetty Lauantain toivotut -konsertti, ja huhtikuussa tehty konserttimatka Pohjois-Italiaan, joka onnistui paitsi kulttuurivaihdon ja virkistyksen kannalta myös yhteishengen lujittajana erinomaisesti.

Kuluvan marraskuun lopulla tehdään vielä musiikillinen risteily Tukholmaan.

Yleisölle on vielä ennen vuoden päättymistä tarjolla itsenäisyyspäivän konsertit 6.12. Pornaisissa ja Mäntsälässä, joulukonsertit 9.12. Pornaisten ja 10.12. Mäntsälän kirkossa.

Tiernapojat esiintyvät Saaren joulumaassa 12.–19.12., ja perinteiset joululaulutervehdykset viedään terveyskeskukseen ja hoitokoteihin joulun alla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Palvelut