Hannu Heikkilä senioripiirin hallitukseen

Syyskokouksen osanottajia Mäntsälän senioreista. Vasemmalta Ritva Friman, Hannu Heikkilä, Mirkku Koskenkanto ja Teuvo Jatila.

toimitus

Uudenmaan kansallinen senioripiiri kokoontui syyskokoukseensa päättämään ensi vuoden toiminnasta Espoon Matinkylässä tiistaina 19.11.

Kokouksessa valittiin uudeksi piirin puheenjohtajaksi espoolainen Päiviö Salo järvenpääläisen Paavo Peltosaaren tilalle. Hallituksessa on puheenjohtajan lisäksi kymmenen jäsentä eri puolilta Uuttamaata.

Mäntsälästä hallitukseen valittiin Mäntsälän seniorit ry:n puheenjohtaja Hannu Heikkilä

Heikkilä on toiminut senioripiirin koulutusvastaavana ja näkee monipuolisen, kaikki yhdistysten toimijat huomioonottavan koulutuksen olevan piirin toiminnan keskiössä.

Erittäin tärkeänä hän näkee myös yhdistysten monipuolisen ja laadukkaan kerhotoiminnan, jota piirin koulutustoiminta myös tukee.

Kokouksen aluksi kansanedustaja, Espoon kaupunginvaltuutettu Mia Laiho kertoi ikäihmisiä koskevista eduskunnan käsittelyssä olevista asioista. Laihon mukaan polttava kysymys sekä paikallisesti että valtakunnallisesti on, miten turvataan palvelut ikäihmisille. Hän oli myös huolestunut syrjäytyvistä nuorista.

Uudenmaan kansallisessa senioripiirissä on nyt yli 4400 jäsentä. Jäsenmäärä on kasvanut viime vuosina voimakkaasti.

Puheenjohtaja Päiviö Salo korostaa, että seniorit ovat suuri ja monipuolinen voimavara.

– Me olemme lastenlasten ja apua tarvitsevien omaisten hoitajia. Me olemme myös kulttuuri-, hyvinvointi- ja matkailupalveluiden suurkuluttajia.

– Eri ikäryhmien välille ei saisi muodostua raja-aitoja. Me tarvitsemme kaikkia sukupolvia yhteiskunnan kehittämiseen.

– Senioriyhdistykset tukevat omalla toiminnallaan ikäihmisiä. Kansallinen senioriliitto on vahva ja asiantunteva järjestö. Haluan olla kehittämässä järjestöämme kuuntelemalla jäseniä herkällä korvalla.

Tärkeä osa ensi vuodenkin toimintaa on liiton käynnistämä Rohkeasti seniori -hanke, jonka keulahahmo on Jorma Uotinen

Hanke kannustaa eläkkeelle siirtyviä aktiiviseen kansalaisuuteen ja senioritoimintaan osallistumiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu