Mäntsälään uudenlainen kuntalisä

Eskarin rahastonhoitaja kavalsi yhdistyksen varoja Porvoossa niin, että toiminta piti lopettaa. Kuvituskuva. Arkisto/Sirpa Ylönen

Pasi Huuhtanen

Mäntsälä säilyttää alle kolmivuotiaiden kuntalisän. LIsä on jatkossakin 150 euroa kuukaudessa. Kunta kuitenkin lopettaa sisarlisän maksamisen. Sitä on maksettu tänä vuonna 70 euroa kuukaudessa alle kouluikäisen kotihoidosta silloin, kun perheessä on ollut myös alle kolmivuotias kotona hoidettava lapsi.

Valtuusto päätti asiasta äänestyksen jälkeen äänin 26-17. Voittanut ehdotus oli Heli Hallikaisen (sd) tekemä.

Sen puolesta äänestivät keskusta, perussuomalaiset, MäPu-ryhmä, kristillisdemokraatit ja kokoomuksen Annika Warras-Stjernvall.

Demariryhmä hajosi äänestyksessä. Hallikaisen lisäksi esityksen puolesta äänestivät demareista Teuvo Heikkilä, Christina Kalenius, Tytti Laine, Markku Niinimäki ja Tarja Vierikko

Hallikaisen esitystä vastustivat demareista Tapio Laaksonen, Timo Leino, Reijo Liinamaa, Emmi Tuomisto ja Aija Lavikainen.

Hallikaisen esitystä aiemmin valtuusto oli äänestänyt kahdesti keskenään hieman erilaisista esityksistä, joista molemmat olisivat pitäneet kotihoidon kuntalisän samalla tasolla kuin se on ollut tänä vuonna.

Näissä äänestyksissä tämän vuoden malli kuntalisästä kaatui niukasti äänin 23-20. Nykyisen mallin kannalla olivat keskustan, perussuomalaisten, MäPu-ryhmän, kristillisdemokraatien edustajat sekä Annika Warras-Stjernvall (kok).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu