Mäntsälään uudenlainen kuntalisä

Eskarin rahastonhoitaja kavalsi yhdistyksen varoja Porvoossa niin, että toiminta piti lopettaa. Kuvituskuva. Arkisto/Sirpa Ylönen

Pasi Huuhtanen

Mäntsälä säilyttää alle kolmivuotiaiden kuntalisän. LIsä on jatkossakin 150 euroa kuukaudessa. Kunta kuitenkin lopettaa sisarlisän maksamisen. Sitä on maksettu tänä vuonna 70 euroa kuukaudessa alle kouluikäisen kotihoidosta silloin, kun perheessä on ollut myös alle kolmivuotias kotona hoidettava lapsi.

Valtuusto päätti asiasta äänestyksen jälkeen äänin 26-17. Voittanut ehdotus oli Heli Hallikaisen (sd) tekemä.

Sen puolesta äänestivät keskusta, perussuomalaiset, MäPu-ryhmä, kristillisdemokraatit ja kokoomuksen Annika Warras-Stjernvall.

Demariryhmä hajosi äänestyksessä. Hallikaisen lisäksi esityksen puolesta äänestivät demareista Teuvo Heikkilä, Christina Kalenius, Tytti Laine, Markku Niinimäki ja Tarja Vierikko

Hallikaisen esitystä vastustivat demareista Tapio Laaksonen, Timo Leino, Reijo Liinamaa, Emmi Tuomisto ja Aija Lavikainen.

Hallikaisen esitystä aiemmin valtuusto oli äänestänyt kahdesti keskenään hieman erilaisista esityksistä, joista molemmat olisivat pitäneet kotihoidon kuntalisän samalla tasolla kuin se on ollut tänä vuonna.

Näissä äänestyksissä tämän vuoden malli kuntalisästä kaatui niukasti äänin 23-20. Nykyisen mallin kannalla olivat keskustan, perussuomalaisten, MäPu-ryhmän, kristillisdemokraatien edustajat sekä Annika Warras-Stjernvall (kok).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Korona siirsi kesäteattereiden näytännöt ensi vuoteen – teatterilla on silti paiskittu töitä kesälläkin katsojien hyväksi
 2. MYK koosti kirjan uutisistaan – kattava kokoelma Mäntsälän yrityshistoriaa samoissa kansissa
 3. Pääkirjoitus: Kulttuuriteko Mäntsälästä?
 4. Eläimet suojiin, sillä pian kopteri pörrää Mäntsälässä
 5. Pala Hollywoodia Mäntsälässä – Renny Harlin toi jenkkileffojen tekniikat Suomeen
 6. Merestä löytyi ruumiinosia Helsingissä – yhteyttä esimerkiksi paloittelusurmaan ei tämän hetken tiedon mukaan ole
 7. Pääkaupunkiseudun johtajat vaativat selkeää ja pikaista linjausta maskisuositukseen – Uusia tartuntoja ilmennyt kaikissa ikäryhmissä
 8. Helsingin nastarengaskielto jakaa mielipiteet: "Nastarenkaat antavat vääränlaisen turvallisuudentunteen" – "Autosta tulee pulkka"
 9. Hidastuksia liikenteessä Helsingin ja Turun välillä – vanha risteyssilta puretaan viikonloppuna
 10. Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä koulujen lähellä lähiviikkoina
 11. Kolme autoa kolaroi Mäntsälässä – kuljettajat vietiin kaikki sairaalaan
 12. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 13. Mies loukkaantui vakavasti tulipalossa Vantaalla, kaksi pelastui – kuva aamuyön palopaikalta – "Parvekkeella ollut irtaimistokin oli tulessa"
 14. Auton väri ei kiinnostakaan autonostajia paljon – mielessä ovat ihan muut ominaisuudet
 15. Etätyösuositus palaamassa oltuaan poissa vain päiviä – Ministeri: "Tartuntamäärien kasvu antaa aihetta arvioida etätöiden jatkamista"

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää