Nainen raiskattiin homobaarissa, kertoo IL – raiskaaja: "Nainen päätti kaikesta"

Helsingin hovioikeus vahvisti käräjäoikeuden tuomion 4. joulukuuta. Kuvituskuva.

toimitus

Helsinkiin tulleen naisen ilta päättyi raiskaukseen helsinkiläisessä homobaari DTM:ssä, kertoo Iltalehti

Iltaa seurueensa kanssa viettänyt nainen oli lähtenyt etsimään ravintolasta vessaa, kun häntä oli yllättäen tartuttu kädestä. Tuntematon mies oli vetänyt naisen vessakoppiin, jossa raiskasi tämän.

Tapahtuneen jälkeen nainen ja hänen ystävättärensä olivat kertoneet asiasta järjestyksenvalvojalle, mutta mies oli jo ehtinyt poistua. Naiset lähtivät itse kahdestaan miehen perään ja pakottivat hänet takaisin ravintolaan, johon soitettiin poliisi.

Raiskauksesta epäilty mies myönsi olleensa naisen kanssa vessassa. Hän kuitenkin selitti, että kaikki oli tapahtunut tämän aloitteesta.

– Hän oli todella vahva ja hän päätti kaikesta, mies selitti.

Mies väitti, ettei ollut halunnut tehdä naisen kanssa mitään. Hän sanoi olleensa ihmeissään tämän käytöksestä, koska kyseessä oli homobaari. Käräjäoikeus totesi miehen kertomuksen olevan hyvin ristiriitainen ja epäjohdonmukainen.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1996 syntyneen raiskaajan kahdeksi vuodeksi vankeuteen raiskauksesta sekä 5 000 euron kipu-, haitta- ja kärsimyskorvaukset. Tuomittu valitti hovioikeuteen, Helsingin hovioikeus kuitenkin vahvisti käräjäoikeuden tuomion 4. joulukuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu