Vapaaehtoistyön Tukiyhdistys 20 vuotta Mäntsälässä

toimitus

Mäntsälän Vapaaehtoistyön Tukiyhdistyksellä tuli 20 vuotta täyteen.

Yhdistys perustettiin 30.8.1999 tukemaan vapaaehtoistyötä tekevien yhdistysten toimintaa. Perustamiskokouksessa Kotokartanossa oli paikalla yli 40 henkeä.

Yhdistyksen toimipiste oli tuolloin Keskustie 1:ssä, nykyisen S-Marketin paikalla sijainneessa entisessä Yhdyspankin talossa.

Tällä hetkellä Vapaaehtoistyön tukiyhdistykseen kuuluu hieman alle 20 jäsenyhdistystä vertaistukea tarjoavista potilasyhdistyksistä kerhoihin ja harrastustoimintaan liittyen, lisäksi yhdistykseen kuuluu myös henkilöjäseniä.

Toiminta on luottamuksellista vapaaehtoistyötä yksilön ja ryhmän hyvinvoinnin edistämiseksi.

Nykyisellä paikallaan Kulmis-nimellä tunnettu kahvila on pyörinyt tukiyhdistyksen voimin vuodesta 2006 lähtien seurakunnan tarjoamissa tiloissa Keskuskatu 11 A:n alakerrassa. Toimintaa tukee myös Mäntsälän kunta.

Yhdistyksen keskeisenä tavoitteena on pitää Kulmis-kahvila toiminnassa ja ihmisten tapaamispaikkana päivittäin sekä pyrkiä mahdollisuuksien mukaan osallistumaan ja vaikuttamaan kunnassa tapahtuvaan vapaaehtoistoimintaan.

Kulmis onkin säilyttänyt asemansa suosittuna arkiaamupäivien viettopaikkana ja melko vakiintuneen asiakaskuntansa yhteisenä olohuoneena.

Uusia asiakkaitakin toivotaan kahvikupposelle ja juttelemaan. Kahvila on auki arkisin klo 8.30-12.30.

Paitsi kahvilana Kulmis toimii myös jäsenyhdistysten kokoontumistilana ja muun muassa SPR:n ystäväpalvelun tukikohtana.

Myös muuta vapaaehtoisvoimin tapahtuvaa palvelutoimintaa pyritään järjestämään yhdessä jäsenyhdistysten kanssa.

Kahvilan tilat ovat jäsenyhdistysten sekä henkilöjäsenten varattavissa erilaisiin kokoontumisiin iltapäivisin, iltaisin ja viikonloppuisin.

Vapaaehtoistyön Tukiyhdistyksen sivuilta http://mantsalan-vapaaehtoistyon-tukiyhdistys-ry.webnode.fi saa tietoa jäsenyhdistysten järjestämästä toiminnasta Kulmis-kahvilassa sekä tietoa tukiyhdistyksestä.

Vapaaehtoistyön Tukiyhdistyksen 20-vuotista taivalta muistellaan 18.12. klo 14-16 Kulmiksessa iloisen tapaamisen merkeissä. Siellä voi myös ilmoittautua mukaan toimintaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Palvelut