Vuoden palomieheksi valittu: "Isoin tunnustus itselleni koskaan"

Saku Sutelainen iloitsi valinnastaan Vuoden palomieheksi. Mia Järvisalo

toimitus

Helsingin kaupungin pelastuslaitokselta palomies-ensihoitajan tehtävistä virkavapaalla oleva Saku Sutelainen on valittu Vuoden palomieheksi. Sutelainen työskentelee tällä hetkellä Suomen Palopäällystöliiton projektipäällikkönä.

– Totta kai tämä on isoin tunnustus itselleni koskaan, ja onhan tämä palkinto kovasta työstä, jota on tehnyt pelastusalalla henkisen huollon puolesta, toteaa Sutelainen tiedotteessa.

– En kuitenkaan osaa ottaa tätä täysin itselleni. On mahtavaa, että tämä aihe eli henkinen huolto ja mental fire fit -teema voittaa tässä.

Sutelainen näkee, että pelastusala on muuttumassa ja heräämässä henkisen huollon tärkeyteen. Henkinen huolto on jalkautunut vuoden aikana valtakunnallisesti ympäri Suomen. Sutelainen painottaa, että asiaa on viety eteenpäin nimenomaan yhdessä.

Vuoden palomies -tunnustuksen kohdistuminen Suomen Palopäällystöliiton projektipäällikkö Sutelaiselle on viesti myös työnantajalle. Palopäällystöliiton koulutusjohtaja Tomi Timonen kokee, että palkitseminen antaa hyvän ponnistuslaudan myös mental fire fit -teemaiselle jatkohankkeelle, joka alkaa heti ensi vuoden alussa.

– Työnantajana meistä on hienoa, että voimme mahdollistaa tällaisten osaajien ja aiheesta kiinnostuneiden esiintulon. On hienoa, että voimme tukea työn tekemistä asiassa, johon tuntee vahvaa paloa, kuvailee Timonen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu