Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tulli harjoitteli biologisia uhkia Helsinki-Vantaan lentokentällä – katso kuvia harjoituksesta

Tulli järjesti viranomaisharjoituksen Helsinki-Vantaan lentoasemalla keskiviikkona aamuyhdeksältä alkaen. Harjoituksen aikana lentoasemalla saattoi nähdä normaalista poikkeavaa viranomaistoimintaa.

Harjoituksen aiheena on biologiset uhat, eli esimerkiksi tartuntatautiepäilyt.

Tullin lisäksi mukana ovat Rajavartiolaitos, poliisi, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, sosiaali- ja terveysministeriö, Helsingin Uudenmaan sairaanhoitopiiri, Vantaan kaupunki, Finavia sekä Liikenne- ja viestintävirasto.

Harjoituksen johtaja Jussi Planting kertoi Twitterissä, mitä kohta alkavassa harjoituksessa tapahtuu.

– Harjoittelemme varautumista tartuntatauteihin. Meidän työsuojelun riskiarvioinnissa on noussut CPR-asiat ja biologinen uhka. Se voi olla mitä tahansa, mikä uhkaa meidän kasvustoa, eläimiä tai ihmisiä, hän kertoo.

Harjoituksessa Mikko esittää matkustajaa, joka alkaa oireilla tullitarkastuksessa.

– Olen matkustaja, joka tulee ulkomailta, on vähän sairas. Kunto alkaa heikkenemään tullitarkastuksessa. Siitä sitten katsotaan, miten käy, Mikko kertoo Tullin Twitterissä.

Seuraavassa kuvassa Mikko on pyörtynyt. Kun tartuntaepäilys saadaan, virkailijat suojautuvat hengityssuojalla. Kun ensihoito on saatu paikalle ja potilas siirrettyä ambulanssiin pois tullin tiloista, tilat puhdistetaan.

Harjoitukseen osallistuneet viranomaiset kävivät vielä läpi harjoituksen kulun lentoasemalla.