Ladasta Lamborghiniin

Rainer Pärnapuu House of Carsin tämän hetken kalleimmassa autossa, vähän alle 350 000 euron Lamborghinissa. Pasi Huuhtanen

Pasi Huuhtanen

Linnamäessä marraskuussa aloittanut autoliike House of Cars on laajan valikoiman kauppa. Pihalta löytyy pari riviä keskiluokan käytettyjä autoja, mutta erikoisuudet ovat sisätiloissa.

Ovesta oikealle nököttää vaaleanruskea Lada 1200. 30 vuotta vanhalla nappisilmällä on ajettu vähän yli tuhat kilometriä vuodessa, kertoo matkamittari. Ladahan kulkee, mutta varmemmaksi vakuudeksi kattotelineellä on pari puusuksia.

Tämä Lada on museorekisteröintiä vaille valmis harrasteauto. Se heltiäisi pihan somisteeksi ja varmaksi kyytipeliksi alle viidellä tuhannella.

Ovesta vasempaan komeilee punainen Ferrari sekä musta ja valkoinen Lamborghini.

Jos Lada ei miellytä voi ostaa Lambon. Valkoisen, sen kalliimman, hinta on vähän alle 350. Siis tuhatta.

Yrityksen mainoslause Ladasta Lamborghiniin on totta joka sana, ellei Lada tai Lamborghinit mene kaupaksi loppiaisen tienoilla.

Kaiken kaikkiaan liikkeestä löytyy hintahaitaria parin tonnin paljon ajetusta Golfista 175 kertaa kalliimpaan Lamborghiniin.

Mikä sai yrittäjät Jarkko Mihailovin ja Rainer Pärnapuun kauppaamaan urheiluautoja Mäntsälässä?

– Vuokrataso Mäntsälässä on hurjan paljon edullisempi kuin lähellä pääkaupunkia. Lisäksi Mäntsälä on erinomaisella paikalla, toimitusjohtaja Mihailov sanoo.

Kauppa on siirtynyt suurelta osalta nettiin.

– Sunnuntaiajelijoita on nykyään todella vähän.

– Ihmiset nykyään katsovat netistä auton ensin. Osa katsoo pari kolme autoa lähistöltä ja käyvät katsomassa ne kaikki ja päätyvät sitten johonkin, Pärnapuu jatkaa.

Menestyksestä Mäntsälässä on vielä vaikea sanoa.

– Aloitimme autokaupan kannalta hiljaiseen aikaan. Mutta pian saattaa olla paremmin. Ainakin Tuusulassa oli tammikuu hyvä myyntikuukausi viime vuonna, Pärnapuu kertoo.

Hänellä on Tuusulassa toinen autoliike, STC Car Center.

House of Cars on Mihailovin sanoin kaikkien autokauppa.

– Olemme olohuone, jonne voi tulla juttelemaan ja katsomaan autoja. Meillä on superautoja, klassikoita ja legendoja, sporttiperheautoja ja ihan tavallisia autoja, Mihailov kuvaa.

Liikkeessä ei tarvitse tyytyä siihen, mitä siellä tai nettisivustoilla sattuu olemaan, mikäli haluaa jotain erityistä.

– Jos ei löydy jurui sellaista minkä haluaa, me voidaan etsiä asiakkaalle mieluinen auto, ja tuoda se vaikka ulkomailta, Mihailov sanoo.

– Meillä on yhteistyökumppani Saksassa, joka käy tarkastamassa autot, Pärnapuu jatkaa.

House of Cars tarjoaa myös räätälipalveluja.

– Myymme autoihin lisävarusteita. Jos auto ei ole heti asiakkaalle mieluinen, pystymme räätälöimään sen. Vaikka vaihtaa teippaamalla auton väri, Mihailov sanoo.

– Perusautoon voi sopia vaikka madallus, erikoisvanteet ja ikkkunatummennukset. Lisätyöt voi laittaa samaan rahoitukseen itse auton kanssa, Pärnapuu kuvaa.

– Se ei tunnu kuukausierässä asiakkaalle juuri lainkaan. Jos normaali kuukausierä olisi 250 euroa ja me myydään siihen alumiinivanteet ja ikkunatummennukset, niin kuukausierä on 280 euroa, Mihailov kuvaa esimerkkinä.

Liikkeestä järjestyy myös auton rahoitus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Palvelut