Eetu Ukkola on maailmanennätysmies Mäntsälästä

Mäntsäläläinen Eetu Ukkola on wallspin-tempun hallitseva maailmanennätysmies. Nina Lepola

toimitus

Parikymppinen, Keravalta kotoisin oleva mutta jo nuorena Mäntsälään muuttanut Eetu Ukkola pitää hallussaan wallspin-tempun maailmanennätystä, jonka myötä hän osallistui myös FOX-televisiokanavalla nähtävään Ennätystehdas-ohjelmaan.

Lapsesta asti kiipeilystä ja hyppimisestä tykännyt Ukkola näki vuonna 2013 Youtubessa David Bellen videon ja innostui heti kokeilemaan samanlaisia hyppyjä. Volteista hän innostui pari vuotta myöhemmin.

– Olen harrastanut parkouria ja freerunningia jo noin kuuden vuoden ajan. Wallspin oli ensimmäinen oppimani temppu ja mielestäni yksi helpoimmista, Eetu Ukkola kertoo.

– Tiesin olevani tempussa hyvä ja tiesin, että se on juuri minun juttuni, joten etsin recordsetter.com-nimiseltä sivustolta temppuun liittyviä ennätyksiä. Löysin sieltä maailmanennätyksen, jossa henkilö teki kahdeksan wallspinniä 15 sekunnissa.

Ukkola halusi rikkoa ennätyksen. Hän harjoitteli ahkerasti temppua ja onnistui lopulta tekemään yhdeksän wallspin-temppua isänsä vanhaa Nissan Micraa vasten. Tästä on todisteena video.

Ukkola lähetti videohakemuksensa recordsetter.com-sivustolle ja he lähettivät sähköpostin, jossa kertoivat hyväksyneensä sen. Näin Eetu Ukkolasta tuli maailmanennätyksen haltija.

– Muutama vuosi ennätyksen tekemisen jälkeen näin televisiossa mainoksen, jossa kerrottiin Ennätystehtaan haun olevan auki ja koin, että voisin mennä tekemään ennätykseni siellä, tai jopa mahdollisesti parantamaan sitä, Ukkola avaa ajatustaan siitä, miksi lähti mukaan televisio-ohjelmaan.

Kokemus oli Ukkolan mukaan tosi hyvä ja hänestä oli hienoa tavata monien alojen ja lajien taitureita ja ammattilaisia.

Kiinnostavaa oli myös nähdä, miltä ohjelman kuvaaminen näyttää kulissien takaa.

– Tavoitteina tästä eteenpäin olisi osallistua muihinkin tv-ohjelmiin tai vaikka ensi vuonna uudestaan tekemään ennätyksen jossain muussa tempussa tai suorituksessa, itseään kehittymishaluisena pitävä Ukkola kertoo.

Wallspin

Wallspinin voisi suomentaa seinäpyörähdykseksi.

Siinä kierähdetään käsien varassa seinää – tai autoa, kuten Eetu Ukkola ennätyksessään – vasten ympäri seinässä kiinni olevan käden yli.

Ukkolan ennätys näyttää recordsetter.com -sivustolla helpolta, ehkä sen takia että Eetu osaa liikkeensä.

Helppoudesta saa uuden käsityksen kun koettaa sitä kotona. Kannattaa kuitenkin laittaa kunnon pehmustukset ympärille ennen ensi yritystä.

Wallspin on yksi parkourin perusliikkeistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Palvelut