Kuvat: Myrsky kaatoi valtavan kuusen pyykkinarujen päälle kerrostalon pihassa Helsingissä

Lauantai-iltana raivokkaaksi yltynyt myrsky teki tuhojaan ympäri Helsinkiä etenkin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Herttoniemen Hiihtomäentiellä myrskytuuli kaatoi kerrostalon takapihalla kasvaneen, arviolta vähintään noin 15-metrisen kuusen. Kuusi kaatui pyykinkuivaustelineen pyykkinarujen päälle ja kuivaustelineen tolpat kallistuivat vinoon kuusen painon voimasta.

– Muistan kuusen jo vuodelta 1966, kun muutimme tähän taloyhtiöön. Kuusi kaatui yöaikaan, itse en kuullut kaatumisen ääntä, mutta naapurin rouva oli kuusen kaatumisen kuullut, Juha Pykäläinen kertoo.

Helsingin pelastuslaitos viestitti tänään Facebook-sivullaan, että viikonloppuna myrsky riepotteli Helsinkiä ja teki tuhojaan juuri muun muassa puita kaatamalla.

– Mikäli myrskyvahinko ei aiheuta vaaraa, vahingosta voi ilmoittaa kaupunkiympäristön asiakaspalveluun tai kätevästi Helsinki Appia käyttämällä, pelastuslaitos neuvoo.

Mikäli puu on omalla tontilla eikä aiheuta vaaraa, sen poistaminen tulee järjestää kiinteistön toimesta. Twitter-tilillään pelastuslaitos tiedotti jo viikonloppuna, että sunnuntain vastaisen yön jäljiltä pelastuslaitoksella oli paljon tehtäviä.

– Mikäli myrskyvahinko aiheuttaa välitöntä vaaraa, soita 112, pelastuslaitos neuvoi.

Näin tulee toimia esimerkiksi niissä tapauksissa, kun puu tai puita on kaatunut vilkkaalle väylälle tai sähkölinjan päälle.

Myrskystä aiheutui myös uhkaava vaaratilanne merellä Hernesaaren edustalla lauantai-iltana. Pelastuslaitoksen tiedote kertoo, että kaatunut veneilijä pelastettiin merestä Helsingin edustalla kello 21 jälkeen. Meripelastuslohkokeskus Helsinki sai kello 21.10 ilmoituksen Tallinnan-laivalla olleelta huolestuneelta matkustajalta, joka oli havainnut pienen, alle neljä metriä pitkän kumiveneen kovassa aallokossa Hernesaaren edustalla. Hetkeä myöhemmin veneilijä itse soitti ilmoittaakseen makaavansa kaatuneen veneen päällä ilman kelluntavälineitä.

Paikalle hälytettiin useita pelastuslaitoksen, poliisin ja merivartioston yksiköitä. Maayksiköt saivat näköyhteyden hädässä olleeseen ja ohjasivat veneyksikön kohteelle, joka nosti henkilön kaatuneen kumiveneen päältä. Ensihoito tarkisti kastuneen ja lievästi kylmettyneen nuorehkon mieshenkilön kunnon ja vakavammilta seurauksilta vältyttiin.

Tapahtumahetkellä alueella tuuli yli 20 m/s ja aallokko oli erittäin kova. Jopa pelastusyksiköillä oli vaikeuksia toimia alueella.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut