Lojuiko ruumis 2 kuukautta auton takakontissa? Mediat: Poliisi tutkii huumemurhaa Helsingissä – kolme pidätetty

Poliisi löysi murhatun miehen auton takakontista Pohjois-Helsingissä. Kuvituskuva. Tiina Mutila

Crista Lassfolk-Feodoroff

Helsingin poliisi on poikkeuksellisen vaitonainen Pohjois-Helsingissä tapahtuneen murhan tutkimuksista. Mediatietojen mukaan uhri löytyi auton takakontista eikä vielä ole varmuutta siitä, kuinka kauan hän on siellä lojunut.

MTV Uutisten tietojen mukaan uhri löytyi joulukuussa poliisitutkimusten yhteydessä. MTV:n mukaan uhri on 1993 syntynyt Jan Sebastian Saarinen, josta julkaistiin katoamisilmoitus jo 18.10.2019.

Etsintöjen yhteydessä Saarisen kerrottiin olleen viimeisen kerran yhteydessä läheiseensä 2.10.2019.

Hän oli kirjoilla Riihimäellä, mutta oleskeli pääosin Helsingissä. Saarisella oli rikostausta.

Iltalehden mukaan Helsingin käräjäoikeudenpakkokeino-osastoarvioi henkirikoksen tapahtuneen jo 2.–14. lokakuuta välisenä aikana. Se tarkoittaisi sitä, että ruumis löytyi takakontista kaksi kuukautta murhan jälkeen.

Käräjäoikeus on poliisin vaatimuksesta vanginnut ennen joulua kolme epäiltyä raa'asta murhasta todennäköisin syin epäiltynä.

Vangitut ovat 39-vuotias mies, 29-vuotias mies ja 19-vuotias nainen.

Vanhin epäilty on kovan luokan rikollinen ja hänet on tuomittu vankeuteen mm. taposta 10,5 vuoden vankeuteen. Myös nuoremmalla miehellä on vahva rikostausta ja takanaan useamman vuoden vankeustuomio törkeästä pahoinpitelystä.

Sekä uhrilla että vangituilla on huumetausta.

Poliisi ei toistaiseksi vahvista uhrin nimeä, murhan tekotapaa eikä tiedota asiasta enempää vedoten tutkimusten keskeneräisyyteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu