Käyttäjät löysivät meijerin jo ennen avajaisia

Mäntsälän Yrittäjänaisten hallitus korkkasi kulttuurimeijerin kokoonpanonsa ensimmäisessä kokouksessa viime lauantaina. Tila vaikuttaa hyvältä ja täällä voisi järjestää esimerkiksi koulutuksia, puheenjohtaja Kati Rintakorpi (vas.) sanoo. Kuvassa myös Pauliina Paasila, Sanna Kauppinen, Lidia Kumpula, Tuula Eloranta, Tanja Kaipiainen ja Mirja Kokko. Pasi Huuhtanen

Pasi Huuhtanen

Vanhaan meijeriin noussut kulttuuritila alkaa löytää käyttäjänsä. Varauksia on suurimmalle osalle talven päivistä.

Vakikäytttäjiä ovat Mäntsälän teatteri ja Mäntsälä Live.

– Paljon muitakin on tulossa. Ennen kaikkea tämä on mäntsäläläiselle kulttuurille, mutta paljon kyselyitä ja varauksia on tullut muualtakin, kulttuurisihteeri Tarja Kuusela-Nissinen kertoo.

Kuusela-Nissinen on saanut apua toiminnan käynnistämiseen Tommy Huoviselta. Muusikko Huovinen on palkattu kunnalle etsivään nuorisotyöhön, mutta viraabelitöinään hän on antanut tietoja äänentoistossa ja muissa musiikin tekniikkaan liittyvissä asioissa.

Kuusela-Nissinen toivoo Huovisesta aisaparia salin käyttöön teknisen tuottamisen osalta.

– Vapaa-aika, nuoriso- ja kulttuuripuolella on aina ollut tapana auttaa toisia, kun on ollut isompia tapahtumia. Niin on toimittu nytkin. Mutta kulttuurimeijeri tarvitsee kyllä kunnan työntekijöiden panosta, kun toiminta lähtee pyörimään, Kuusela-Nissinen sanoo.

Kulttuurikeskuksen saaminen on kaiken kaikkiaan monien toimijoiden ansiota. Kuusela-Nissinen kiittelee Mäntsälän Teatteria ja Mäntsälää Liveä.

– Nämä kaksi ovat olleet päätekijöitä. Kuinka monta ehdotusta ja aloitetta heidän kauttaan onkaan tullut tilojen saamiseksi reilun viiden vuoden aikana. On vaikea uskoa, että nyt ollaan tässä, Kuusela-Nissinen sanoo.

Teatteri ja Live ovat tämän hetken varausten mukaan suurimmat käyttäjät.

Kulttuurimeijeriä ei ole virallisesti avattu ja pientä laittoakin on vielä. Itse tila on valmis jo helmikuussa, mutta avajaiset pidetään yhdessä Mäntsälän kulttuuri- ja urheilujuhlan kanssa. Avajaispäivä on 4. maaliskuuta.

Hieman sitä ennen 1. maaliskuuta on luvassa esitys Naisten sauna, Kuusela-Nissinen kertoo.

Ennen kuin tilassa voi alkaa esimerkiksi näytellä, täytyy näyttämökalusteiden ja valojen olla valmiit. Kulttuurimeijeriin tulee siirreltävä lava, joka paitsi monipuolistaa tilan käyttöä, antaa myös joustoa yleisömääriin.

– Teatteriesityksissä voi olla 80 tai 100 katsojaa enimmillään riippuen siitä, miten päin lava asetetaan, Kuusela-Nissinen sanoo.

80-100 katsojaa on Kuusela-Nissisen mukaan hyvin tyypillinen yleisömäärä Mäntsälässä pidettävissä konserteissa, eli meijerin lava sopii hyvin konserttipaikaksi. Oma lukunsa ovat harvinaiset usean sadan kuulijan esitykset, jolloin esityspaikka on kirkko. Kunnantalon auditorioon mahtuu enimmillään 180 hengen yleisö, eli myös se on käytettävissä hieman suuremmissa tapahtumissa.

Mukaan mahtuu vielä

Vähän yli puolet tulevien viikkojen illoista on ainakin osittain varattu. Varaukset ovat kuitenkin lyhytkestoisia, eli samalle päivälle voi mahtua useampikin tilaisuus.

Mäntsälän teatterilla on tunnin harjoitusaika joka maanantai ja torstai.

Mäntsälä Livellä on kolmen tunnin harjoitusaika joka tiistai.

Lisäksi salia ovat varanneet muun muassa Mäntsälän yrittäjänaiset ja Eläkeliiton Mäntsälän osasto.

Kuuma-kuntien johtoryhmä kokoontuu kulttuurimeijerillä helmikuun loppupuolella.

Varaustilannetta voi käydä kurkkaamassa kunnan nettisivuilla mantsala.fi, sieltä tilanvarauskalenteri ja sitten kulttuurimeijeri.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu