Kinaa kaukalon kiekkovuoroista

Kiekottomat vuorot eivät ole tarkoitettu jääkiekon peluuseen, korostaa liikuntasihteeri Harri Bister. Kuva on kolmen vuoden takaa, eikä liity tämän talven kiistanaiheeseen. Pasi Huuhtanen

toimitus

Leuto talvi on saanut luistelijat toistensa niskavilloihin Mäntsälän kirkolla.

Kiivaaksi yltyneessä Facebook-keskustelussa kinataan siitä, saako urheilukeskuksen jääkaukalon niin sanotuilla kiekottomilla vuoroilla olla mailan ja kiekon kanssa.

Vastaus on hyvin selkeä.

– Ei saa, liikuntasihteeri Harri Bister sanoo.

Kun kiekoton vuoro alkaa, jääkiekkomailoilla ja kiekoilla ei ole asiaa kaukaloon. Kaikki ovat tervetulleita luistelemaan, mutta mailat ja kiekot on jätettävä kaukalon ulkopuolelle.

Bister kertoo sopineensa, että kentänhoitajat käyvät tähänastista tarkemmin kertomassa vuoron vaihtumisesta ja huomauttamassa niille, jotka jatkavat mailojen ja kiekkojen kanssa.

– Periaatteessa asian olisi pitänyt olla kunnossa, mutta asiasta kertomista on lisättävä. Kaikkien pitää kunnioittaa toisia kaukalon käyttäjiä ja mennä sen mukaan, mitä vuorot kertovat, Bister sanoo.

Kun ilmat kylmenevät ja kaukalon viereen saadaan luonnonjää tenniskenttien paikalle, säännöt muuttuvat. Silloin tenniskenttien luonnonjää on varattu kiekottomaan luisteluun ja kaukalossa puolestaan saa olla mailan ja kiekon kanssa koko ajan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu