Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lyhyet mielipiteet | Viikko 13

Kyllä Venäjä polttoaineiden pudottamisen osasi jo jatkosodan aikana. NL pudotti ainakin Aunuksen Nurmoilassa suomalaisten laivue 32:n sekä 12:n käytössä olevalle kentälle palavaa (!) polttoainetta sekä fosforia, jonka sammuttaminen oli hankalaa. Kone- ja miestappiot jäivät kuitenkin vähäisiksi.

Pitkä perinne

Hämmästelin, onko seurakunta valjastanut kirkon vaalimainoksen näyttämöksi? Eduskuntaan pyrkivä ehdokas poseeraa alttaritaulu lavasteena. Olisin toivonut, ettei evankelisella seurakunnalla ole kantaa tai ei ainakaan näin selvästi osoita sitä valtiollisissa vaaleissa. Eikä myöskään ehdokkaankaan tilannetaju ole kohdallaan. Jotain rajaa!

Seurakuntalainen (ehkä jatkossakin)

Miksi hyvinvointivaltiossa ei toimi kunnolla mikään (paitsi veronmaksu), sekä yhä useammat voivat pahoin?

Mikä neuvoksi?

Katsoin televisiosta torstai-iltana keskustan, vasemmiston ja vihreiden vaaliväittelyn, joka muuttui ajoittain huutamiseksi ja riitelyksi. Se toi mieleen vuoden 1918 sisällissodan. Onneksi valkoiset voittivat torstain taistelunkin.

Kokoomusta äänestävä lukija 91 v.

Miksi yksikään vaaliehdokas ei mainitse sanaakaan veropakolaisista? Olisihan veronmaksun mahanmuuttovirta toivottava! Eikö esim. urheilijan pitäisi edustaa maata, johon maksaa veronsa? Linnan juhliin joutaisivat maksamaan edes illalliskortin! Ilman syytä hurrataan heidän teho- sekä syöttöpisteitä uutisten urheiluosuudessa, joka kestää pidempään kuin maailman uutistapahtumien kertominen! Miksi ottelun ratkaiseva voittomaali on maaleista tärkein muissakin kuin 1-0-tuloksessa? Eikö niitä lasketakaan yhteen?

Samanarvoiset

Suomen on turha pyrkiä edelläkävijäksi ilmastoteoissa. Suurin osa valtioista ei tee asian hyväksi mitään! EU määrää kaikille jäsenmaille samat energiansäästöprosentit, olkoon aiemmin tehty mitään tai ei! Parempi korjata ala-arvoiseen kuntoon päästettyä tieverkkoa sekä tehdä täysin epäonnistunut Sote kokonaan uusiksi. Ilman ylimääräistä rahaa syövää hallintoporrasta.

Realisti

Maaliskuun manifesti: 1. Presidentti Sauli Niinistö saa olla pressa lopun ikäänsä, vaaleja ei tarvita. 2. Suomeen ei tarvita kuin kolme puoluetta: oikea, vasen ja siltä väliltä. 3. Sata kumileimasinta riittää eduskuntaan. 4. Byrokraatit puolitettava, tai vielä vähemmäksi.

Kirjoitettu 18.3.23