Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikynä | Kivat koulukinkerit, kiitos!

Seurakunta piti koulullamme kivat, toiminnalliset koulukinkerit, kiitos siitä! Tärkeimmät uskon opit palauteltiin mieliin hauskasti yhteisen ristikon avulla.

Harmittelin syksyllä, että seurakunnan tunnilla ei mainittu Jumalaa. Nyt mainittiin riittävästi.

Seurakunta oli syksyllä tietoisesti linjannut, että koulutunnilla ei ole uskonnollista sisältöä, jolloin se soveltuu laajemmallekin joukolle oppilaita.

Tällaisillakin tunneilla on paikkansa, vaikka opettajana koenkin, että seurakunnan pitämillä tunneilla olisi tärkeää olla asian ytimessä, ja opettajien on helpompi pitää uskonnottomia uskonnon tunteja.

Mäntsälän seurakunnalla on muutenkin erinomaista toimintaa lapsille. Toivottavasti uudetkin perheet tulisivat mukaan!

Perheen ei tarvitse olla ”himouskovainen”, jotta lapsi voi osallistua monipuoliseen toimintaan, jota seurakuntamme tarjoaa!

Lasten paikka ja taidokas Mäntsälän pienoiskirkko alttarin vieressä on ollut pitkään kiitokseni ja ihailuni kohde.

Kannattaa tutustua, ellei sitä vielä ole tehnyt. Pienempien kirkkohetki sujuu rattoisasti ja pikkukirkossa pehmeiden tyynyjen seassa voi vaikka nukahtaa.

Viikonlopun jäljiltä ”Ahviksen” eli seurakunnan leirikeskuksen Ahvenlammen leiriltä tuli tyytyväistä porukkaa kouluun ja kotiin. Kerhot ovat monipuolisia,

Wanhalla eli nuorisotiloina toimivassa vanhassa seurakuntasalissa on hyvä olla, muutamia esimerkkejä mainitakseni.

Kävin itsekin Wanhalla, ensin pallerokerhossa, sittemmin nuorisotoiminnassa. Vanhalla Ahviksella kului kesiä leiriläisenä, isosena ja kesätyöntekijänä. Tällaiset muistot kantavat pitkälle aikuisuuteen.

Myös aikuisille on paljon uutta. Kevään Tuomas-messut olivat onnistuneita, ja syksyllä niitä on lisää.

Niitä odotellessa kannattaa tutkailla seurakunnan YouTube-kanavaa ja osallistua pääsiäisen tapahtumiin.

Katri Heinmurto

kirkkovaltuutettu, messutyöryhmäläinen sekä eduskuntaehdokas (kesk.)

Mäntsälä