Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Keusote hakee ratkaisuja Mäntsälän terveysaseman tilanteeseen

Mediassa on nostettu esille keskustelua Mäntsälän terveysaseman lakkauttamisesta, viimeksi keskiviikkona 25.1.23 Mäntsälän Uutisissa.

Vastaanottojen takaisinsoittopalveluissa ja kiireellisessä lääkäripalvelussa on ollut haasteita. Näihin ovat vaikuttaneet muun muassa pitkään jatkunut henkilöstöpula, koronan aiheuttama hoitovelka ja alati nouseva palvelutarpeen kasvu.

Keusote on tunnistanut nämä haasteet ja aktiivisesti hakenut ratkaisuja tilanteeseen panostamalla henkilöstöetuuksiin, rekrytointiin, näkyvyyteen, toimintamallien kehittämiseen ja etävastaanottotoimintaan.

Uusia keinovalikoimia ollaan käynnistämässä, kuten etäterveysasematoimintaa, palvelusetelin käyttöönottoa ja yksityisen palvelutuottajan toteuttamaa lääkärivastaanottopalvelua. Lisäksi takaisinsoiton toimivuutta seurataan ja haetaan uusia ratkaisuja tilanteen parantamiseksi.

Näistä ja toimenpiteiden onnistumisesta tulemme viestimään aktiivisesti.

Sote-uudistuksen rahoitusmuutosten myötä hyvinvointialueemme tulee olemaan entistä suurempien haasteiden edessä. Hyvinvointialueiden rahoitusmalli perustuu Keski-Uudenmaan muuta maata alhaisempaan palvelutarpeeseen ja sairastuvuusindeksiin, joka alueellamme on keskimääräistä alhaisempi. Tämä näkyy matalana asukaskohtaisena valtion rahoituksena. Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen asukaskohtainen rahoitustaso onkin koko maan kolmanneksi alhaisin.

Hyvinvointialueemme ensimmäinen talousarvio on merkittävästi (65,7 Me) alijäämäinen. Tämä tarkoittaa 100 miljoonan euron sopeutustarvetta vuosille 2024–2025.

Hyvinvointialueella on aloitettu valmistelemaan talouden tasapainottamisohjelmaa, jossa arvioidaan myös eri toimintojen uudistamista ja kehittämistä. Tämä tuodaan päätöksentekoon kesän aikana.

Huomioimme valmistelussa osallisuuden monin eri tavoin, kuten kyselyjen, asukasinfojen sekä erilaisten asukasfoorumien avulla. Keräämme saamamme palautteet ja arvoimme palveluitamme tulevaisuuteen katsoen, sekä etsien uusia ketteriä, kustannustehokkaita tapoja tuottaa palveluita asiakkaidemme tarpeet huomioiden.

Mikko Komulainenhyvinvointialuejohtaja, Keski-Uudenmaan hyvinvointialue