Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Ei ainoastaan leivästä

Joulu on taas, keskellä pimeimmän talven ja monella tapaa epävakaan maailmantilanteen.

Minkä merkityksen itse kukin sille antaa, tai viettääkö sitä ollenkaan, kristityt kaikkialla maailmassa viettävät sitä Jeesuksen syntymän muistoksi.

Miten ihanaa, että kerran vuodessa on tällainen juhla!

Se on historian merkittävin taitekohta, jonka mukaan ajanlaskummekin edelleen jaksottuu aikaan ”ennen ja jälkeen Kristuksen”.

Jesaja ennusti Jeesuksen syntymän jo n. 700 vuotta eKr. (Jesaja 7:14 ja 9:1,5) ja jo sieltä löytyvät ennustettuina Jeesuksen maanpäällisen elämän vaiheet, kuolema ja ylösnousemus (Jesaja 53), sekä kirjan lopussa Hänen tuleva kunniansa ja tuomionsa.

Vuosien saatossa moni asia on maailmassa muuttunut, yhteiskunnassa ja ympärillämme, mutta Jumalan Sana on sama. Vaikka sen sanomaa on kuinka yritetty häivyttää, se pysyy ja kestää.

Mikään ei tee tyhjäksi sitä, mikä kerran on tapahtunut, meille on syntynyt Vapahtaja! Ja niin kuin sen kaikki aiemmat ennustukset ovat kirjaimellisesti toteutuneet, niin tulevat toteutumaan nekin, jotka vielä odottavat aikaansa.

Tässä ajassa ja maailmantilanteessa, kun Jumalaa kunnioitetaan yhä vähemmän eikä maassa ole rauhaa ihmisten kesken, me tarvitsemme tuota sanomaa yhä enemmän.

Ja se on meille ilosanomana julistettu, Jumalalla on edelleen hyvä tahto meitä kohtaan.

Hän antoi ainoan Poikansa, ei ainoastaan jouluna juhlittavaksi, vaan myös kuolemaan meidän syntiemme tähden, että me iankaikkisen elämän perisimme. Uskotko sen?

Siinä on juhlan aihetta tänäkin jouluna ja turva tuleviin päiviin.

Siunattua Joulun aikaa ja Uutta vuotta!

Eija Holmström, Mäntsälän helluntaiseurakunta