Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lyhyet mielipiteet | Viikko 49

Onko mitään tehtävissä järjettömälle rallille keskustassa ja ympäristössä? Sällit ajavat romuillaan, joissa ei ole valoja eikä pakoputkia ja vauhtia on paljon. Kaksi rinnan kilpaa Veteraanitiellä! Kuinka te keskustassa asuvat siedätte sitä melua, kun se kuuluu kilometrinkin päähän? Onhan se näiden heppujen oma napa tietysti se paras, eikä taida taidot muuhun riittääkään kuin turhanpäiväiseen rälläämiseen. Kasvakaa aikuisiksi ja menkää töihin! Olisipa kiva nähdä poliisi vähän useammin Mäntsälän keskustassa ja Nordenskiöldintiellä...

KD, Koskenranta

Mäntsälässä osataan ainakin säästää kunnan menoissa. Juna-asemalla on nimittäin viime talven sepelit edelleenkin maassa. Näin motoristina olen ihmetellyt tätä touhua. Eivät ilmeisesti tajua, että on sama kuin ajaisi kuulalaakereiden päällä kun ajaa sepelin päällä. Kukahan korkeapalkkaisista naisista tai miehistä, anteeksi henkilöstä, onkaan tästä vastuussa? Kulkee ilmeisesti helikopterilla omalta tontilta, jonka auraavat nämä hiekoitukseen alipalkatut kunnan työntekijät. Tätä ei varmaan julkaista, koska kaikkihan ovat sukua keskenään noilla palleilla eikä kaveria jätetä. Sanonta oli aikoinaan sodassa sankareilla, jotka puolustivat tätä maata. Siis jos olette unohtaneet. Kunnia heille ja rauha hautaan.

Tapsa

Jokainen ei-suomalainen, vaikkapa turkkilainen tai unkarilainen, saa varmaan Nato-jäsenyyteen hurahtaneista suomalaisista jokseenkin oudon käsityksen. Suomalaiset, sekä valtiojohto että kansalaisethan puhuvat esim. Itämerestä, jonka turvallisuus lisääntyisi meidän jäsenyytemme toteutuessa sotilasliitossa. Tuo meri, jota suomalaiset ovat tarkoittavinaan, sijaitsee Suomesta katsoen lännessä. Pitää kysyä, olemmeko me lainkaan kartalla geopoliittisen tajunnan mielessä. Virolaiset sentään puhuvat Läänemerestä. Englantilainen termi kuuluu Baltic Sea. Joku innokas kielifriikki voisi kaivella esiin tuon meren venäjänkielisen termin. Juridiikka tulisi sopia myös Turkin johtajan Erdoganin kanssa, ettei tulisi riitaisuuksia siitä, mitä merta kukin tarkoitti, kun on jo allekirjoitettu nimet maamme lopulliseen Nato-sopimukseen.

Sasu Torvinen