Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Mäntsälän jalkapalloilun kehittämiseksi tarvitaan tekoja

Marko-Pekka Huuhka kirjoitti Mäntsälän Uutisissa 21.9. hyvin Mäntsälän jalkapallon harjoitteluolosuhteiden puolesta.

Olen itse toiminut nyt parin vuoden ajan paikkakunnan jalkapalloseura FC Kapinan puheenjohtajana.

Tässä tehtävässä olen saanut mahdollisuuden perehtyä Mäntsälän jalkapalloilun nykytilanteeseen, jonka pohjalta haluan jatkaa Huuhkan käynnistämää tärkeää keskustelua.

Jalkapallokausi 2022 on saatu sarjapelien osalta pakettiin myös Mäntsälässä. Harjoittelu on kuitenkin ympärivuotista.

Olisi hienoa, jos meilläkin Mäntsälässä olisi hyvät talviharjoittelupaikat maailman eniten harrastetulle urheilulle, jalkapallolle.

Todellista tahtoa ja päättäväisyyttä ei vaan ole ollut riittävästi ja siinä on käynyt vähän saman tyylin kuin uimahallin kanssa.

Yksi mahdollisuus voisi olla nykyisen tekonurmen kattaminen. Tällä oman haasteensa aiheuttaa kentän keskeinen sijainti, vaikka en usko hallin häiritsevän juurikaan jäähallin ja monitoimitalon kaltaisten suurten rakennusten vieressä.

Hallien muotoilua ja väritystä on lisäksi nykyään mahdollista räätälöidä muuhun ympäristöön sopivaksi. Lobbausta toki tarvitaan lautakunnan suuntaan, joka edustaa kuntaa ja vastaa sen kehittymisestä.

Jotta harjoitteluolosuhteiden kehittämisen suhteen päästäisiin vihdoin eteenpäin, nyt olisi aiheellista perustaa Mäntsälän Jalkapallohalli Oy ja aloittaa osakemyynti, kerätä osakepääoma ja kattaa loppurahoitus pankkilainalla.

Jos tekonurmen kattaminen osoittautuu liian haastavaksi, on isossa kunnassa muitakin vaihtoehtoja.

Itse olen käynyt Mäntsälän kunnan edustajien kanssa hyvähenkisiä keskusteluja hallista jo olemassa olevan tonttivarauksen osalta.

Reilun kokoinen jalkapallohalli tarjoaisi tilaa myös muille lajeille (esim. yleisurheilu, frisbeegolf, jousiammunta) ja tapahtumille (konsertit, messut ym.), joten käyttökustannuksiin rahoitus tulisi myös muualta kuin jalkapalloilijoita. Lisäksi hallin ympäristöön olisi mahdollista rakentaa muunlaisia liikuntareittejä kesä- ja talviurheilulle.

Asiasta todella kiinnostuneet yhteydenotot allekirjoittaneelle, kiitos!

Jari K Sillanpää

aktiivinen monilajiurheilija,

puheenjohtaja

FC Kapina

Mäntsälä