Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toimittajalta | Pride herätti taas keskustelua

Mäntsälän SETA järjesti jo toisen kerran syyskyisen Mäntsälä Priden Kulttuurimeijerillä. Juhla oli kasvanut edellisestä vuodesta niin ohjelmanumeroiden kuin kävijöidenkin määrässä mitattuna.

Hienoa, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhtäläisiä etuja ja oikeuksia puolustava juhla toi kirjaimellisesti väriä ja kulttuuria keskustaan. Onhan se myönnettävä, että ei täällä kylillä ihan hirveästi tapahtumia ole.

Sen vuoksi onkin harmi, että juhlan ennakkojuttu ja siihen liittyvä Mäntsälän yksivuotisen SETA ry:n paikallisosaston ilmoitus aloittaa kouluvierailut Mäntsälän kouluissa sai aikaan kiihkeän keskustelun paikallisessa sosiaalisen median ryhmässä. Pääasiallisesti tapahtuman järjestämiseen ja kouluvierailuihin suhtauduttiin suopeasti, mutta esiin nousi taas kommentit poliittisuudesta ja vakaumuksellisuudesta.

Onko seksuaalisuudesta kertominen ja tiedon välittäminen poliittista ja vakaumuksellista? Näkisin niin, että vakaumuksellista on nimenomaan ihmisen sisäsyntyisen sukupuoli-identiteetin ja seksuaalisen moninaisuuden kieltäminen.

Onko seksuaalisuudesta kertominen ja tiedon välittäminen poliittista ja vakaumuksellista?

SETA Ry:n ja Priden tehtävänä ei ole muuta kuin kertoa asioista, jotka ovat jo olemassa.

Itsensä kieltämisen julmista vaikutuksista psyykkiseen hyvinvointiin voi lukea vaikka niin sanottuun seksuaaliseen eheyttämiseen osallistuneiden kertomuksista.

Moni myös tuntuu unohtavan sen, että SETA Ry on vain järjestö ilman poliittista päätäntävaltaa.

Sen sijaan kirjaimellisesti poliittista keskustelussa oli se, että Mäntsälän perussuomalaisten puheenjohtaja Teemu Laakso kirjoitti, että heidän pyrkimyksenään on estää SETA Ry:n vaikuttaminen peruskouluissa kokonaan.

Miksi tämä on erikoista?

Siksi, että tässä poliittinen toimija kertoo avoimesti, että puolue pyrkii vaikuttamaan koulun päätäntävaltaan valita vierailijat kouluun. Etenkin, kun valtakunnallisessa opetussuunnitelmassa velvoitetaan suvaitsevaisuuskasvatukseen ja ihmisenä olemisen moninaiseen ymmärtämiseen.

Kirjoittaja on Mäntsälän Uutisten ja Keski-Uusimaan toimittaja.