Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lyhyet mielipiteet | Viikko 39

Toimittaja Jesse Helminen. Kiitos valaisevasta ja tosi asiasta.

Viime viikon lehdessä

Valaiseva ja hyvä kertomus meidän terveyskeskuksesta sairaanhoitaja Petteri Käyhköltä. Ja tilannehan on paha. Hyvä kun kerroit.

Älkäämme turhista asioiko

Tiedättekö, miksi ne jalkapallohuligaanit kävi Mäntsälässä tappelemassa? No koska meidän uskomattomat päättäjät halusi meidän poliisiaseman lakkauttaa.

Älkää valittako, itse heitä äänestätte

Kepu on tyhjän päällä, kun hallituskausi loppuu. Niin romuttivat kauniin asian, lehmätkin masentui ja minä vaihdan puoluetta. Tulee yllätykselliset eduskuntavaalit.

Sitten oikenee asiat

Hallitus teki hälläväliä-tyylillä talousarvion vuodelle 2023.

Elvistely loppuu

Patterit kunniaan. Ostin rautakaupasta suuren taskulampun ja kyllä on loistava iltavalo tv:n lisäksi.

Talvella tunnelmaa

Raja-asiassa tämä osaamaton hallitus odottaa EU:n neuvoja. Eiköhän meillä itsellä vielä ole määräämisoikeus. Perussuomalaiset ovat asian tuoneet esille jo aikoja sitten. Nyt on hallituksella vellit housuissa, kun rajapuomi pullistelee.

Katsokaa Georgian tungoksia rajoilla

Miksi lapsille ja nuorille pakkosyötetään Setaa ja Pridea kouluissa? Eikö riitä, että sateenkaariasioista kerrotaan ja keskustellaan esim. terveystiedossa ja yhteiskuntaopissa? Nyt Seta on menossa oikein yläkouluihin esittäytymään. Yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon nimissä ehdotan, että myös muut poliittisten ohjelmien edustajat kävisivät kouluilla esittäytymässä ja kertomassa omasta ideologiastaan. Toivottavasti heidätkin otetaan yhtä avosylin vastaan kuin setalaiset.

Aivopesua?

Jos Suomi olisi halunnut säilyttää oman täydellisen itsenäisyytensä, suvereenisuutensa ja turvallisuutensa, me emme olisi liittyneet Euroopan Unioniin. Viimeistään nyt sen jäsenmaat näyttävät ominaisuutensa. Ne tuovat mieleen pelokkaan varpusparven, joka lennähtelee sinne tänne suojaa etsien saalistajahaukan kaarrellessa lähistöllä. Nyt sitten maatamme ollaan viemässä Natoon. Anteeksi vaan, mutta sen sotilasliiton papereissa on jo valmiina kirjattu viholliseksi Venäjä, meidän lähinaapuri. Millä putkinäkökatseella se jäsenyys lisää meidän turvallisuutta, ottaen huomioon senkin faktan, että sotilasliiton vahvin jäsen USA tiettävästi on sisällissodan partaalla sisäpoliittisista syistä.

Sasu Torvinen

Sitran tuoreen tutkimuksen mukaan meillä kansalaiset eivät juurikaan luota päättäjiin. Se nyt on iänikuinen totuus. Uusi tieto sen sijaan on, että päättäjien mielestä kansalaiset eivät ymmärrä päätöksen hienouksia, sellaisen tarvittavia ajattelun kykyjä kansalaisilla ei ole. Siksipä sopinee kysyä, miksi meillä yleensäkään järjestetään vaaleja. Äänestysaktiivisuuskin meillä on liki olematon. Ruotsissa asiat ovat toisin. Kansalaiset lähes nujakoivat vaalikojuilla päästäkseen antamaan äänensä. Nyt siellä ison potin äänistä korjasivat ruotsidemokraatit. Ehkä meilläkin aktiivisuus nousisi, jos kansa saisi äänestää aitoa suomidemokraattien puoluetta, eikä näitä iänikuisia suomalaisia demokraatteja.

Sasu Torvinen