Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toimittajalta Tästähän tulee paratiisi vuokra-asujille

Toissa viikolla varmistui tieto, että Mäntsälänjoen varren Apposen kiinteistön asunnot aiotaan laittaa vuokralle vielä tämän vuoden puolella. Apposeen on saneerattu 71 asuinhuoneistoa.

Vielä tuoreempi uutinen vuokra-asuntomarkkinoilla on, että Hartela alkaa rakentaa kerrostaloa kirkolle Tiimarin kortteliin. Maanrakennustyöt ovat jo käynnissä.

Hartela rakentaa vuokratalon Sirius-kiinteistörahaston tilauksesta. Siihen tulee 17 asuntoa.

Jos ja kun nämä hankkeet toteutuvat kaavaillussa aikataulussa, Mäntsälän kirkonkylässä on ensi vuonna 88 uutta kerrostaloasuntoa. Tämä aiemman tarjonnan päälle, johon kuuluu muun muassa K2-talon uudehkoja asuntoja.

Syövätkö Apposen 71 ja Siriuksen 17 asuntoa toisiaan?

Jonkin verran varmasti, mutta eivät välttämättä erityisen paljon. Apposelle on rakennettu paljon pieniä asuntoja. Asuntojen minimikoot lähtevät 23,5 neliömetristä ja pääosa niistä on alle 40 neliömetrin kokoisia. Apposella on isompiakin asuntoja, joissa on useita makuuhuoneita on kuitenkin vain muutama..

Siriuksen Meirami-nimisessä uudiskohteessa pienimmätkin asunnot ovat 38 neliön kokoisia ja suurimmat 75 neliötä.

Positiivisesti ajateltuna Apponen ja Meirami täydentävät toisiaan ja varmistavat sen, että Mäntsälässä on tarjolla erikokoisia vuokra-asuntoja. Eli Mäntsälästä löytyy vuokra-asunto, jos sellaiseen on tarvetta.

Rakentaminen tuntuu etenevät sykäyksittäin. Kahdeksan, yhdeksän vuotta sitten Mäntsälän kirkonkylällä oli kerrostalorakentamisen buumi, jonka seurauksena rakennuskanta tiivistyi ja kylälle tuli paljon etenkin omistusasuntoja.

Kaksi samoihin aikoihin markkinoille tulevaa vuokrataloa merkitsee puolestaan väljempiä mahdollisuuksia vuokra-asuntojen tarvitsijoille.

Työ ei sido ihmisiä tietylle paikkakunnille enää niin paljon kuin ennen. Mäntsälä on hyvä paikka asua, jos työpaikka on Helsingissä, mutta konttorilla ei tarvitse olla joka päivä.

Parhaimmillaan uudet talot merkitsevät kohtalaista määrää uusia asukkaita Mäntsälään. Sen lisäksi, että jotkut muuttavat sivukyliltä kirkolle, tulijoissa lienee rauhallisen ympäristöön haluavia kaupunkilaisia.

Kirjoittaja on Mäntsälän Uutisten toimittaja.