Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toimittajalta | Joenranta voisi olla kohtaamispaikka

Mäntsälän kirkonkylällä pidettiin harrastemessut viime viikonloppuna. Paljon kaikenlaista hyvää ja kiinnostavaa on tarjolla.

Eikä kesä ole vielä hellittänyt. Mäntsälässä pääsee vaikka metsäjoogaretkelle Kartanonmetsään, torjumaan vieraslajeja NCC:n alueelle tai Marttojen opastetulle sieniretkelle. Puhumattakaan seurojen ja yhdistysten läpi talven jatkuvista kursseista.

Tekemistä löytyy budolajeista moottorikerhon pärinöihin.

Harrastetta voi ottaa nyt myös politiikasta. Eduskuntavaalit ovat ensi keväänä ja puolueet hakevat poliittisia toimijoita sekä ehdokkaita.

Saataisiinko Mäntsälään jokeen tukeutuva festivaali?

Varmaa on, että politiikka käy kuumana myös ensi keväänä. Kansainväliset kriisit kuten Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan ja maailmanlaajuiset epidemiat kuten korona lienevät silloinkin vaivoinamme.

Kirkonkylän keskusta on viime vuosina muuttunut niin, että yhdessäolo ja kokoontuminen on helpottunut. Erityisesti ovat parantuneet ulkotilat. Se sopii aikaan. Koronan tuon jälkeen moni tapahtuma viedään mieluummin ulos, jos mahdollista.

Mäntsälässä se alkaa olla erittäin hyvin mahdollista, kunhan vain yhdistykset ja puuhaporukat ymmärtävät käyttää Mäntsälän keskustaa.

Kapinatori sopii isoille kokoontumisille ja kaikelle sellaiselle toiminnalle, joka vaatii kojujen pystyttelyä ja keskeistä sijaintia. jos järjestää tilaisuutensa Kapinatorilla, voi olla varma, että tulee nähdyksi.

Houkuttelevaksi kunnostettu joenvarsi on idyllisempi vaihtoehto. Puistomainen joenvarsi on ihmisille tehty. Se on saanut varrelleen jo kaksi kahvilaa ja minigolfin.

Joen varrella vietettiin venetsialaisia silloin, kun jokea ei vielä oltu kunnostettu yhtä houkuttelevaksi kuin nyt. Juhla keräsi jo silloin kunnon määrän osallistujia.

Nyt joki on raivattu. Voisi kuvitella, että uuden joen venetsialaiset tai jokin muu vastaava jokijuhla saa helposti mäntsäläläiset liikkeelle. Jokivarteen kahviloita perustaneet yrittäjätkään tuskin olisivat sitä vastaan.

Saataisiinko Mäntsälään jokeen tukeutuva festivaali?

Kirjoittaja on Mäntsälän Uutisten toimittaja