Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lyhyet mielipiteet | Viikko 32

Onko huippu-urheilu niin tärkeätä, ettei ilmastoteot koske heitä, jotka lentelevät ympäri maailmaa kilpailemassa sekuntien sadasosista tai luistelemassa muovinpalaa kepillä sohien? Ylen uutisissakin maaleista sekä syöttöpisteistä riittää asiaa saman lähetysajan verran kuin Euroopassa käytävästä sodasta ja sen tuomista miljoonia ihmisiä koskevista ongelmista! Ulkomailla sekä veropakolaisina olevien suomalaisten sankaritarinat ylittävät sodan sekä nälänhädän uutiskynnykset!

Voitto tuli

Jyväskylän Suurajojen voittaja on hän, joka oikeasti kilpailun voitti! Jos em. kilpailun ennakkosuosikki jäi toiseksi, vaikka voittaakin MM:n, se on sitten eri asia. Mielestäni suomalaisia sankareita ovat ne kilpailijat, jotka maksavat veronsa Suomeen! Sama pätee muuhun urheiluun. Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla elvistelevät ”Monacon ruhtinaat” eivät ole suomalasia sankareita! Suomen talous on niin huonossa tilassa, että heille en lippuja heiluta, ainakaan lääkärijonossa!

Hyvinvointialueen ihmettelijä

Demarien vappusatasta ei vieläkään ole saatu, Marin kielsi. Joulusatasta keskusta lupaa kaikille, ei hyvätuloiset sitä tarvitse. On heikkoa puolueitten työ.

Vaaleissa kansa pääsee jakamaan oikein

Laittakaa se lapsilisä toimeentulotukena, silloin kohdistuu oikeaan paikkaan. Olihan pöyristyttävä vaaliveto.

Heikkoa asiainhoitoa

Ministerit: älkää menkö Putinin nimeä mainitsemaan valtiontalouden hoidossa. Euroopassa sota aiheuttaa maille haittaa, josta on selvittävä.

Aina syyt muiden niskoille

Nyt ja sassiinsa puolueiden vaalibudjetti puoleen. Siitä rahat lapsille. Pieni pärstäkuva riittänee vaalimainoksiin, ei kokovartalokuvia. Vaaleissa 2023 Suomi saa sinivalkoiset raikkaat tuulet.

Mökin miina

Veropakolaisetkin joutaisivat osallistumaan poikkeusolojen verobudjetin rahoittamiseen, kuten vuosikymmeniä veroja tähän maahan maksaneet pienen eläkkeen varassa sinnittelevät kansalaiset. Näistäkin eläkkeistä maksetaan veroa! Maksakoot veronkiertäjä-urheilijat ym. Monacon ruhtinaat edes Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle saapuessaan vaikka 500 euron illalliskortin!

Suuret suomalaiset

Hallituspuolueet ja oppositiopuolueet, siis eliittimme, tulevat lähitulevaisuudessa suunnittelemaan ja propagoimaan kansalle kulutuksen vähentämisiin, säästöihin, menojen siirtoihin ja leikkauksiin kohdistuvia toimia. Näin katutason vinkkelistä katsoen supisteluponnistelut olisivat enemmän paikallaan siellä valtaväen eliittiportaissa. Puoluetuet vaan kokonaan leikkuriin, eduskunta-avustajien, valtiosihteerien yms. puoluekellokkaiden armeija työnhakuun oikeisiin töihin. Kaikenkarvaiset kansanedustajien lisätuet leikkuriin. Meppien palkkauskulut ja muut tuet leikkuriin. Koko eduskunta kooltaan leikkuriin, nythän maata jo hallitaan brysseliläisestä feodaalihovista käsin. Yleensäkin loppu nykymenolle. Pk-meininki voidaan jättää pohjoiskorealaisille. Siellä valtionjohto saa liki sataprosenttisia kannatuslukuja. Meillä siirryttäköön laatudemokratiaan, johon kuuluu laadukas toisinajattelu.

Sasu Torvinen