Toimittajalta | Yhtä hyvä, ellei parempi Ehnroos

Parakkiaikojen syövereissä Ehnroosin koulu valitsi uuden iskulauseen. Se oli "Yhtä hyvä".

Tällä viitattiin sinänsä terveeseen kilpailuun Mäntsälän toisen yläkouluikäisten opinahjon, Riihenmäen yhtenäiskoulun kanssa.

Silloin asetelma oli aika selvä. Riihenmäelle oli rakennettu laajennuksen myötä yhtenäiskoulu.

Riihenmäkeä käyvät saivat hienon tilan. Vaikka silloinkin kunnan talous oli tiukalla, tuntuu että valitusta rahan puutteesta oli vähemmän kuin nykyään. Siinä vaiheessa Ehnroosilla oli ollut seitsemän vuoden jakso, jolloin opetus oli pääsääntöisesti parakeissa.

Riihenmäen yhtenäiskoulu aloitti viisi vuotta sitten. Nyt, vihdoinkin, Ehnroosilla päästään täysin uuteen koulurakennukseen, jossa ei varmaankaan tarvitse pelätä sisäilmaongelmia tai myrkyllisiä päästöjä. Sellaiset ajoivat ehnroosilaiset 12 vuoden parakki- ja saneerauskierteeseen.

Tavoite on nyt enemmän.

Parakkiaika ei koulumäellä kuitenkaan lopu. Ehnroosin viereisen Myllymäen alakoulun tiloja aletaan korjata muun muassa sisäilman vuoksi.

Myllymäki aiotaan rakentaa osittain uudestaan, mutta jättää vuonna 2004 valmistunut osa käyttöön ja tehdä siinä lähinnä pintaremonttia.

Nyt on oltava täysi varmuus siitä, että Myllymäen remontti onnistuu. Ehnroosin jäljet pelottavat.

Joka tapauksessa ehnroosilaisilla on syytä juhliin. Uusi hieno koulu aloittaa. Oppiminen muuttuu parakeissa selviämisestä uusimpien mahdollisten välineiden ja tilojen käyttämiseksi.

Ehnroosin väki saattaa olla hieman väsynyt 12 vuoden parakkikierteen jälkeen.

Nyt on kuitenkin innostumisen paikka. Uusi Ehnroos on vähintään yhtä hyvä, ellei parempi. Se on viisi vuotta uudempi toteuttamisratkaisuiltaan ja tekniikaltaan.

Uudet välineet ja mahdollisuudet kannattaa opiskella etukenossa ja ottaa niin hyvin käyttöön kuin mahdollista. Uusi koulu on oppimisen paikka kaikille, myös opettajille.

Sekä aikuiset että lapset vertailevat kouluja. Ehnroosilla ei enää tarvitse asettaa tavoitteeksi olla yhtä hyvä.

Mäntsälässä on nyt kaksi erinomaista koulua yläasteikäisille. Ehnroosilla on nykytilanteessa ehkä pieni etumatka.

Ja vielä: Koulut tosiaan alkavat. Nyt on autoilijoiden syytä keventää kaasujalkaa.

Kirjoittaja on Mäntsälän Uutisten toimittaja

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut