Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kirsikkapuisto tarjosi parastaan

Yli viiiden vuoden ajan olen toiminut vapaaehtoisena ystävänä maahanmuuttajille. Tällä kertaa päätin kutsua Kirsikkapuistoon meidän ensimmäiset tänne tulleet pakolaiset, seuraavassa kiintiössä tulleet sekä nyt keväällä tänne saapuneet ukrainalaiset.

Toissa torstaina sää suosi meitä ja Kirsikkapuistoon saapui yli 60 lasta ja aikuista. Joukossa oli suomalaisia, ukrainalaisia, afgaaneja, somaleita ja kongolaisia.

Mukaan järjestämään sain muutaman uuden ja innokkaan vapaaehtoisen sekä jo alusta saakka mukana olleita vapaaehtoisia.

Yhdessä puuhatessa sai taas kerran todeta, että yhteistyössä on voimaa. Mäntsälän kunnan työntekijän kautta sain kutsun menemään heillekin, joiden yhteystietoja minulla ei ole.

Mäntsälän voimistelijoilta tuli Nea Vallin pitämään tanssillisen tuokion. Oli ihana huomata, kuinka musiikki ja liikunta yhdistää ihmisiä, vaikkei muuta yhteistä kieltä olisikaan. Lapset ja aikuiset tanssivat hymy huulilla.

Luulen, että tuleviin Mäntsälän voimistelijoiden puistojumppiin tulee osallistumaan myös maahanmuuttajia.

Mäntsälän Pizza Time tarjosi osallistujille maukkaat pitsat ja lapsille suklaata! Mäntsälän seurakunnalta saimme mehua, teetä ja keksejä. Mäntsälän helluntaiseurakunnalta puolestaan saimme piknikillemme makkarat.

Lämmin kiitos kaikille lahjoituksista ja talkootyöstä! Saimme myös maistella ukrainalaisia kakkuja ja afgaaniherkkuja.

Illan paras anti oli nähdä iloisia ilmeitä ihmisillä, kuulla puheensorinaa ja tavata tuttuja ja tutustua uusiin ihmisiin. Monilla osallistujilla oli kaino pyyntö: tällaisia iltoja lisää!

Jos vapaaehtoistyö kiinnostaa, saa minuun olla yhteydessä. Joukkoomme mahtuu uusia tuttavuuksia mukaan.