Tekstiviestit | Viikko 25

Mäntsälän väki ja lehtemme toimitus: Hyvää juhannusta, hyvää juhannusta, hyvää juhannusta.

Hyvää juhannusta

Hyvä Petteri Orpo, se on juurikin näin: keventämällä työnverotusta kaikille, antaa toivoa tulevaisuuteen sekä jaksamista.

Iloinen palkkapäivä

Onko naisten asenne näin onnetonta? Olin Tokmannin naisten sovituskopissa ja kauhistuin: mikä kasa vaatteita jätetty ja lattialle pudonneita. Ei jakseta takaisin viedä.

Kaupan väelle tsemppiä

Digitaalisen median osuus maailman energiankulutuksesta on pian viidennes! Ei ole ihme, kun laskee pelkän keskivertoperheen digilaitteiden käyttömäärän tunneissa. Turhien kuvien sekä viestien lähettelyä, toisilleen! Kun tätä tekee valtaosa maailman väestöstä, ei asiaa voi olla huomioimatta. Ei mikään käy/toimi tyhjällä, kaikki laitteet tarvitsevat sähköä. Myös valmistukseen. Käyttöaika on lyhyt, katsokaa jäteasemien laitevuoria! Missä ovat digialan hiilijalanjälkien mittaajat?

Ei vähäinen merkitys

Siitä kynästä, jolla Suomen Nato-hakemus allekirjoitettiin, on kaiketi tulossa kansakunnan pyhäinjäännös, merkittävä kulttiesine. Turkin johtaja Recep Aiyyip Erdogan on myös huomioinut kynän ja sen taustan. Nyt on taottava kun rauta on kuumana. Kynä tarvitsee nimen. Oma ehdotukseni nimeksi on ”Recepin reseptikirjutin”. Eikä se riitä. Kynästä on valettava 60-metrinen identtipatsas sojottamaan avaruuteen, seisomaan Senaatintorille, jonnekin Aleksanterin patsaan osoittamaan nenän suuntaan. Tori oli oiva paikka kokoomuksen ja muidenkin puolueiden järjestää natottamisen kulttibileitään.

Sasu Torvinen

Etusivulla nyt

Palvelut