Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toimittajalta Nyt on paikka kokeilla Lahdentien ilmeen kohentamista

Mäntsälälle tarjoutuu erinomainen tilaisuus kohentaa entisestään Lahdentien varren ilmettä Kiinteistö Oy Huikkolan tontin rakentamisella.

Vajaat kaksi vuotta sitten palaneen liiketalon tontti Peltolantien ja Lahdentien kulmassa on raivattu ja odottaa uutta omistajaa.

Paikka on aivan keskeinen Mäntsälän kirkolla. Se on myös naapuritontti Meijeriaukiolle.

Meijeriaukio on saanut muutamassa vuodessa valtavan kasvojen kohotuksen. Ränsistyneen meijerin paikalla on Kulttuurimeijerinä tunnettu tyylikäs kulttuuritila ja hotelli Sen lähelle Lahdentien varteen, lähimmäksi Kiinteistö Oy Huikkolaa nousi uusi elokuvateatteri. Kulttuurimeijerin tienoo on Mäntsälän iltaelämän uusi keskus.

Lahdentie voisi yhdistää kirkonkylää, ei erottaa

Eikä tässä kaikki. Osuustien päässä oleva asuinkerrostalo Kulttuurimeijerin naapuritontilla on saneerattu erittäin hyvin arvokkaaseen ilmeeseen sopivaksi.

Huikkolan kulmatontti on oikea paikka avaamaan etelän suunnasta tulijalle tämä mäntsäläläinen kylänraitti.

Kunnan tehtävä on varmistaa, että kulmatontille tulee sellainen rakennus, joka jatkaa viime vuosien hyvää kehitystä kirkonkylän rakentamisessa.

Mäntsälän kunnan entisen asemakaavainsinööri Tapio Sillforsin mielestä nyt olisi paikka muuttaa Lahdentie kirkonkylän keskustassa bulevardiksi.

Tällä hetkellä Lahdentie halkoo kirkonkylän kahteen osaan. Tie näyttää edelleen siltä, mitä se oli vielä silloin, kun kaikki liikenne kulki kirkonkylän halki 80-luvulla. Se on valtatien ja valtavan keskuskadun välimuoto.

Liikenne on vähentynyt, mutta tien leveys ei. Autolla liikkuminen on vaivatonta, mutta kirkonkylän taajamaa tie jakaa rumalla tavalla.

Lahdentietä ei tarvitse uudistaa kovinkaan pitkältä osuudelta. Keskeinen osuus, Kiinteistö Oy Huikkolan Peltolantien kulmasta Citymarketin nurkille on se väli, jota muuttamalla tiestä voisi tulla Mäntsälän tämänhetkisiä erillään olevia puolia yhdistävä väylä.

Varaväylä moottoritien liikenteelle esimerkiksi onnettomuustilanteissa on oltava. Se ei kuitenkaan edellytä, että väylän on oltava niin kolho kuin nykyään.

Kirjoittaja on Mäntsälän Uutisten toimittaja