Lukijalta | Miksi haluat kiusata?

Meitä on joskus kiusattu ja tiedämme miltä se tuntuu... Ylipäätään kiusaaminen on yksi maailman pahimmista asioista, jota kuitenkin tapahtuu lähes joka paikassa esimerkiksi koulussa, netissä, työpaikoilla, harrastuksissa, vapaa-ajalla ja vaikka missä muualla.

Kiusaamista on monenlaista, yleisimmin fyysistä tai henkistä. Riidoista muodostuu yleensä kiusaamista, ellei sitä ratkaista heti. Kiusaamisen erottaa riidasta se, että kiusaaminen on jatkuvaa.

Kun näet kiusaamista, pyydä välittömästi apua aikuiselta tai jos aikuisia ei ole lähettyvillä, pyydä joltain vanhemmalta henkilöltä apua, mutta jos olet yksin ja näet kiusaamista soita heti apua!

Kiusaajat ovat yleensä ihmisiä, joilla on aika heikot kaveritaidot.

Kiusaajilla on kova kuori, jonka alla on paljon epävarmuutta ja kuoren vuoksi muiden solvaus ei tunnu miltään.

Rasismi on erittäin yleinen kiusaamisen aihe. Siinä ei ole mitään järkeä olemme kaikki ihmisiä ja saman arvoisia. Tasa-arvo on erittäin tärkeää!

Kirkonkylän koulu on myös monen muun koulun tavoin yrittänyt estää kiusaamisen parhaansa mukaan. Täällä puututaan kiusaamiseen saman tien. Pitää vain uskaltaa pyytää apua.

Haluamme kertoa nyt myös omia kokemuksiamme.

Kun asuin Helsingissä minua alettiin kiusata. Se muuttui niin vakavaksi, että jouduin vaihtamaan koulua.

Kun asuin Helsingissä, minua alkoi ensin kiusata ystäväni kaveri ja sitten ystäväni alkoi kiusata minua.

Yksinkertaisesti he puhuivat ilkeästi ja vääristelivät kaikki asiat niin, että eivät olisi tehneet mitään ja jäin kokonaan yksin, koska kaikki kuppikunnat olivat jo täynnä.

Inhosin koulua, koska se ei loppunut, vaikka yritettiin. Lopulta vaihdoin koulua ja muutimme sieltä pois.

Se mietitytti pitkään, mutta sitten tajusin, että en halua antaa yhtään elämästäni aikaa heille ja pääsin yli asiasta ja nyt olen vahvempi.

Lopulta viime kesänä näin heidät Linnanmäellä ja he yksinkertaisesti juoksivat minua pakoon. Se asia vain huvitti minua, koska he eivät ole päässeet siitä yli toisin kuin minä.

Kaikille kiusatuille haluan kertoa, että pääsette siitä yli, jos haluatte ja nousette sieltä vahvempina kuin kiusaaja, joka vain vajoaa alaspäin.

Olen miettinyt kiusaamiseen monia syitä mutta on vain yksi järkevä selitys: heidän omat ongelmat.

Iso osa siihen, että pääsin yli oli vanhempien tuki ja olen onnekas, että vanhempani välittivät minusta niin paljon.

Minun kiusaaminen alkoi jo pienenä, kun asuin Torniossa. Minua kiusasi suurin piirtein koko luokka. Siellä oli onneksi pari ihmistä, joiden kanssa pystyin olla välitunneilla ainakin joskus.

En tiedä syytä siihen vieläkään, mutta heti kun muutin Mäntsälään ja sain uuden koulun, niin kaikki kääntyi hyväksi.

Sain upeita ja mukavia kavereita, joita en vaihtaisi mihinkään.

He ovat minulle erittäin tärkeitä ja koulun henkilökunta on ollut minun tukenani, joka on erittäin tärkeää kiusaamisen kannalta.

Kirjoitimme tämän, koska haluamme antaa ihmisille tietoa ja jakaa omia kokemuksia.

V.A. ja M.K.Kirkonkylän koulun6. luokka

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut