Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Tien turvallisuudesta vastaavaa ei löydy

Olen naapurini kanssa joutunut samankaltaiseen tilanteeseen, jossa yleinen tie on muuttunut vaaralliseksi ja olemme yrittäneet ilmoittaa siitä viranomaisille, ja tilanne on osoittautunut hankalaksi.

Itse ajoin yövuoron jälkeen kotiin Vanhalla Soukkiontiellä, kun edessä oli tien päälle kallistunut kuusi. Soitin hätäkeskukseen, jossa kehotettiin ottamaan tielaitokseen yhteyttä.

Selitin, että olen yövuoron jälkeen lähes tajuttomassa tilassa, enkä jaksa nyt tiellä alkaa etsiä puhelinnumeroja. Onneksi hätäkeskus ymmärsi tilanteen ja sanoi vievänsä viestin eteenpäin.

Lauantaina 26.3. oli naapurini tontilta iso kuusi kaatunut tien yli vetäen mukanaan valopylväiden lankoja. Hän soitti hälytyskeskukseen, jossa sanottiin, ettei asia kuulu heille.

Kävi kuitenkin ilmi, ettei asia kuulunut myöskään Nivoksen hätäpäivystykseen ja sillä taholla, jolle asia kuului, ei ollut päivystä.

Kävelin itse lenkillä onnettomuuspaikan ohi, jossa paikalliset ihmiset olivat raivanneet kuusen tieltä, mutta sähkölangat roikkuivat edelleen hyvin matalalla tien yli.

Henkilöautot pääsivät tien toista reunaa ajamalla ohittamaan paikan.

Onneksi hälytyskeskuksesta oli kuitenkin pyydetty tarkistamaan tien tilanne ja se oli todettu vaaralliseksi. Ilmeisesti Nivos oli kuitenkin joustanut ja langat saatiin pois tieltä.

Naapurini oli kuitenkin joutunut ottamaan useaan otteeseen eri viranomaisiin yhteyttä asiasta ja hän oli huolissaan varsinkin isojen autojen, kuten arkipäivisin tietä käyttävän koulukuljetuksen turvallisuudesta, kun tuntui, ettei ketään asia kiinnosta.

Haluaisin nyt saattaa yleiseen tietoisuuteen ja kyseenalaistaa moinen sekamelska tien käyttäjien turvallisuuteen vaikuttavien tilanteiden korjaamisessa.

Olen sitä mieltä, että joko hälytyskeskuksen on voitava koordinoida tarkoituksenmukainen apu vaaralliselle tieosuudelle, tai sitten on luotava uusi keskus, joka vastaa tällaisista tilanteista 24/7, ettei asiaan reagoivan ja yleisestä turvallisuudesta huolehtivan kansalaisen tarvitse soitella ympäriinsä apua anoen.

Riitta Pajuvuo Sälinkää